Αρχαία Επίδαυρος | “ Αγροτουρισμός 2018 ”

0
81

Την Παρασκευή 06 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “ Αγροτουρισμός 2018 ” στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου. Το παρόν έδωσαν, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος, οι Βουλευτές Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Σαρρής δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί φορείς και απλοί πολίτες.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό την πιο ευγενική έκφραση της ανθρώπινης φύσης. Ο εθελοντισμός στο Δήμο Επιδαύρου υποστηρίζεται ανιδιοτελώς από εκατοντάδες δημότες σε δράσεις που καλύπτουν ανάγκες σε όλους τους τομείς.
Ο Πρόεδρος της περιφερειακής ενότητας Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου, Ιατρός Γιάννης Ηλιόπουλος μίλησε για τον εθελοντισμό και την σημασία του λίγο πριν κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων για την έναρξη της έκθεσης.

Στην έκθεση συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί από όλη την Ελλάδα με ποικίλα προϊόντα, όπως τρόφιμα, ποτά και ηδύποτα, τα οποία πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας, προϊόντα με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ή προϊόντα συνεταιριστικά και ντόπιων παραγωγών.

Εκτίθενται επίσης προϊόντα τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας, σαπούνια και καλλυντικά που παράγονται παραδοσιακά, ενώ συμμετέχουν και ελληνικοί προορισμοί, προβάλλοντας την ιστορία και τον πολιτισμό τους, την λαϊκή τέχνη και παράδοση, τις ντόπιες γεύσεις, τα παραδοσιακά προϊόντα τους και την τοπική τους κουζίνα.

Εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου και επιδείξεις μαγειρικής από γνωστούς chef ολοκληρώνουν το πρόγραμμα ενός θεσμού, που πραγματικά υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα της προβολής των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, σε συνδυασμό πάντα με τον πολιτισμό και την ιστορική ταυτότητα του τόπου.

Ας μην ξεχνάμε ότι σε απόσταση αναπνοής τα Θέατρα της Επιδαύρου, το Αρχαίο και το Μικρό, φιλοξενούν τις ίδιες μέρες που λειτουργεί η έκθεση θαυμάσιες παραστάσεις, των οποίων την παρακολούθηση μπορεί κανείς να συνδυάσει με την επίσκεψη στην έκθεση, που θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τις 5 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Βασίλης Κούβαλης