Συνδέονται με το σιδηρόδρομο οι εγκαταστάσεις της Motor Oil

0
16

Σύμβαση συνεργασίας υπέγραψε ο ΟΣΕ και η MOTOΡ OIΛ με τη συμβολή του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών για τη σύνδεση της Βιομηχανικής Περιοχής των Αγίων Θεοδώρων με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
 Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει τη σιδηροδρομική σύνδεση των Αγίων Θεοδώρων με τον Ισθμό, έργο μήκους 10 χιλιομέτρων, τόσο με τη MOTOΡ OIΛ όσο και με τις υπόλοιπες βιομηχανίες που εδρεύουν στην περιοχή. Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών χρόνων που πλέον υλοποιείται με ταχύτατες διαδικασίες χάρη στην πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου που ως στρατηγική έχει την ενίσχυση των συνδυασμένων μεταφορών.To κόστος της μελέτης και της κατασκευής του έργου θα βαρύνει αποκλειστικά τη MOTOΡ OIΛ ενώ ο προϋπολογισμός του αναμένεται να αγγίξει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Στο έργο συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή τεσσάρων αγωγών που θα μεταφέρουν καύσιμα με τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος καθώς και δύο οπτικών ινών όπου ο ένας θα εξυπηρετεί τις βιομηχανίες και ο άλλος τις ανάγκες του ελληνικού δημοσίου.

H ανακοίνωση της MOTOΡ ΟΙΛ

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ) αναφορικά με επενδυτικό έργο που αφορά τον εκσυγχρονισμό τμήματος μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το διυλιστήριο της Εταιρείας στους Αγίους Θεοδώρους με το σταθμό στον Ισθμό Κορινθίας. Ειδικότερα, η Εταιρεία ανέλαβε το έργο της μετατροπής της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής σε σιδηροδρομική γραμμή συνδυασμένου πλάτους σύμφωνα με τα διεθνή σιδηροδρομικά πρότυπα.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η σιδηροδρομική γραμμή θα περιέλθει στον ΟΣΕ και θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής.Ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται να διευκολύνει τη μεταφορά πετρελαϊκών  προϊόντων στη Βόρεια Ελλάδα, τις Βαλκανικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Διαδρόμου 7 (RFC-7) μέλος του οποίου είναι ο ΟΣΕ.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πορεία του έργου με μεταγενέστερες ανακοινώσεις.