Εφηβοι στα δίχτυα του χασίς

0
47
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Θραύση στους μαθητές κάνει η κάνναβη, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ

Από την
Εύα Παπαδάτου
epapadatou@espressonews.gr

Αμούστακα παιδιά έχουν πέσει στα δίχτυα της κάνναβης, που κάνει θραύση σε μαθητές και μαθήτριες και παρουσιάζει θεαματική αύξηση. Τα στοιχεία του προγράμματος ΠΙΛΟΤΟΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) Βόλου προκαλούν ανησυχίες, καθώς μόνο από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο πέρασαν το κατώφλι του κέντρου ζητώντας βοήθεια 70 άτομα και τα μισά ήταν έφηβοι 14 έως 21 ετών!

Η «Espresso» αποκαλύπτει ιστορίες ανηλίκων που κατάφεραν να απεξαρτηθούν χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των υπευθύνων του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και την ισχυρή θέλησή τους. Ο Ν., μαθητής της τρίτης γυμνασίου και μόλις 15 ετών, καταδικάστηκε για κατοχή και χρήση ουσιών. Μέσω της Επιμελητείας Ανηλίκων Βόλου παραπέμφθηκε στο ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και εντάχθηκε σε συναντήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα. Αρχικά, η οικογένειά του δεν έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα και δεν συνεργάστηκε. Ομως, στις συναντήσεις των ομάδων γονέων, ο πατέρας και η μητέρα του έμαθαν σταδιακά νέους τρόπους για να διαχειριστούν τα «όχι» του Ν., βάζοντας όρια και κανόνες στο σπίτι.

Ο έφηβος ξέκοψε από την παρέα του και τη χρήση, άρχισε να κάνει γυμναστική και να βγάζει βόλτα τον σκύλο, γνωρίστηκε σιγά σιγά με την υπόλοιπη ομάδα και το προσωπικό και άρχισε να βλέπει την καθημερινότητά του με άλλο μάτι. Η αλλαγή του άρχισε να φαίνεται και στο σχολείο, ενώ γνωρίστηκε με ένα γκρουπάκι μουσικών και συμμετέχει στις πρόβες.

Η Κ., 16 ετών, πήγε μόνη της στο συμβουλευτικό κέντρο. Η μητέρα της είχε παρακολουθήσει άλλο θεραπευτικό πρόγραμμα όταν η Κ. ήταν μόλις τριών ετών χωρίς να το ολοκληρώσει, καθώς, δυστυχώς, έχασε τη μάχη με την ηρωίνη, αφήνοντας την κόρη της στη γιαγιά της. Ο πατέρας της ήταν και εκείνος χρήστης. Δεν τον γνώρισε ποτέ…

«“Ηθελα να ακολουθήσω τα βήματα της μητέρας μου, μήπως και την καταλάβω” απάντησε όταν ρωτήσαμε γιατί έκανε χρήση» λένε οι ειδικοί του κέντρου. Στο πρόγραμμα η Κ. μπόρεσε να επεξεργαστεί το τραύμα της οικογενειακής ιστορίας της, να επανασυνδεθεί με την εκπαίδευση και να κάνει ουσιαστικές σχέσεις. Σήμερα παλεύει να στήσει τη δική της ζωή και να κάνει οικογένεια. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να προσεγγιστούν οι έφηβοι.

«Γι’ αυτό κάναμε άνοιγμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Επιμελητεία Ανηλίκων, προσπαθώντας να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Τα τελευταία τρία χρόνια μεγάλος αριθμός εφήβων και οικογενειών τους έρχεται στις υπηρεσίες μας» λέει ο Γιάννης Μίλτος, σύμβουλος τοξικοεξάρτησης και υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

Ο Γιάννης Τζανίδης, ψυχολόγος, οικογενειακός θεραπευτής και υπεύθυνος της Μονάδας Θεραπείας και Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, αναλύει τον ρόλο της οικογένειας: «Είναι σημαντικό για τον γονιό να καταλάβει ότι μπορεί από μέρος του προβλήματος να γίνει καθοριστικός παράγοντας λύσης του».

Η Κλαίρη Κουτρουλή, ψυχολόγος, υπεύθυνη των υπηρεσιών πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, σχολιάζει από την πλευρά της: «Η σωστή διαχείριση της εξαρτητικής συμπεριφοράς στα χρόνια της εφηβείας προλαμβάνει την εξέλιξή της και θωρακίζει μια λειτουργική προσωπικότητα στην ενηλικίωση».

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn