Που οφείλεται η Ανοιξη στον αθλητισμό της Κορίνθου;

0
46

Η επιτυχία της ΑΣΠ Κόρινθος δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αποσπασματική.
Ο αθλητισμός στην Κόρινθο, δείχνει να μπαίνει στην Ανοιξη και να ανθεί.!
Στο ποδόσφαιρο αν δεν υπήρχε αυτή η ανούσια και αδελφοκτόνα αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο “Κόρινθος”, φέτος μία απο τις δύο θα ανέβαινε στην Γ’ Εθνική. Ομως όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, οι μισοί Κορίνθιοι δηλώνουν ότι προτιμούν να ανέβει ο Πέλοπας Κιάτου.
Σε κάθε περίπτωση όμως στο ποδόσφαιρο του δήμου των Κορινθίων, υπάρχει εξέλιξη  και ανταγωνισμός προς τα επάνω.
Στο μπάσκετ, ο ΚΑΟΚ κάνει σοβαρή προσπάθεια και είναι κοντά να ανέβει στην Β΄Εθνική με καλή οργάνωση και σχέδιο ανάπτυξης που έχει προέλθει απο την συνένωση των Κορινθιακών ομάδων.
Η χρόνια κόντρα ανάμεσα στον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου και τον Παλαίμωνα έδωσε την θέση της στην δημιουργία μίας και ισχυρής ομάδας.
Στο βόλλει η ΑΣΠ Κόρινθος μετά την επιτυχία της στην Λάρισα θα παλέψει με εξαιρετική ψυχολογία για να κερδίσει για πρώτη φορά την άνοδο της στην Α 1 κατηγορία του Ελληνικού βόλλει.
Στο γυναικείο ποδόσφαιρο έχει γίνει το μπαμ με δύο ομάδες σε υψηλό επίπεδο.
Τον Αρη Κορίνθου που παίζει στην Β’ Εθνική και τις Αμαζόνες που παίζουν στην Γ’ Εθνική
Στα παραπάνω να προσθέσουμε τις μεγάλες επιτυχίες του “Αργοναύτη” στο σκάκι, την άνθιση του τένις αλλά και τις επιτυχίες αθλητών της πόλης στον στίβο που περνούν χωρίς δημοσιότητα αλλά είναι σημαντικές.
Η άνθιση του αθλητισμού στην Κόρινθο δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής του δήμου ή της πολιτείας.
Είναι αποτέλεσμα παρεών που αγαπούν τον αθλητισμό και κάνουν την προσωπική τους υπέρβαση,παρά την μεγάλη οικονομική κρίση.
Ο δήμος δεν επιχορηγεί ΚΑΝΕΝΑ ποδοσφαιρικό σωματείο και έδωσε μόνο απο 8.000 ευρώ στον ΚΑΟΚ και την ΑΣΠ επειδή αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες,επίσης απο 3.000 ευρώ στις δύο γυναικείες ομάδες και κάτι ελάχιστα στα άλλα αθλήματα.
Δεν είναι λοιπόν αποτέλεσμα παρέμβασης σημαντική ανάπτυξη του αθλητισμού.
Είναι απλά μία καλή συγκυρία που σε κάθε άθλημα έχουν βρεθεί άνθρωποι που βάζουν το χέρι στην τσέπη και στηρίζουν ενεργά τις ομάδες που αγαπούν.
Εδώ υπάρχει και ο κίνδυνος να μαραθεί η αθλητική ανάπτυξη.
Πόσο θα βάζουν το χέρι στην τσέπη οι παράγοντες στερώντας τις οικογένειες τους;;;
Είναι μία χρυσή ευκαιρία να ανοίξει η συζήτηση για την δημιουργία και χρηματοδότηση  ενός δημοτικού σχεδίου με ορίζοντα 10ετίας που θα συντηρήσει όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αλλά και θα στοχεύσει ακόμα ψηλότερα.
Η χρηματοδότηση απο τον δήμο και την περιφέρεια των υποδομών των ομάδων θα φέρει σε βάθος χρόνου σοβαρά αποτελέσματα και θα φέρει νέα παιδιά στα γήπεδα και κόσμο να τα στηρίζει.
Αλλοιώς η ανάπτυξη που υπάρχει αυτή την στιγμή θα αποδειχθεί φωτοβολίδα και γρήγορα θα σβήσει.

Street life