Ο Ανδρέας και η Μιμή έγιναν Playmobil!

0
61

Ήταν στις 22 Οκτωβρίου του 1988 όταν ο Παπανδρέου κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο μετά την εγχείριση καρδιάς, έκανε νεύμα στην Λιάνη να τον ακολουθήσει, επισημοποιώντας την σχέση τους
Είστε από εκείνους που θυμούνται το νεύμα του Αντρέα Παπανδρέου στην Δήμητρα Λιάνη, ενώ κατέβαινε από το αεροπλάνο μετά το Χέρφιλντ; Η σκηνή εκείνη έγινε αναπαράσταση με Playmobil!

Ήταν στις 22 Οκτωβρίου 1988, όταν εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού την άφιξη του ηγέτη του κινήματος. Ο Αντρέας Παπανδρέου, εν μέσω σκανδάλων κατά την δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός και ενώ οι φήμες για την σχέση του με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη είχαν φουντώσει, μετέβη στο Λονδίνο για να υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και λίγες μέρες αργότερα, διοργανώνεται τεράστια υποδοχή στο αεροδρόμιο.

Εν μέσω αποθέωσης, ο Αντρέας Παπανδρέου κατεβαίνει τα σκαλιά χαιρετώντας το πλήθος. Περίπου στη μέση της σκάλας όμως στέκεται, γυρνά προς τα πίσω και κάνει νόημα με το χέρι του σε κάποιον να κατέβει μαζί του. Αυτός ο «κάποιος» δεν είναι άλλος από την Δήμητρα Λιάνη, την Μιμή, και η στιγμή εκείνη ήταν που επισημοποίησε την σχέση τους.

Η πραγματικά πολύ επιτυχημένη αναπαράσταση με Playmobil παρουσιάζεται στην έκθεση GR80s για την Ελλάδα της δεκαετίας του 1980, που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη.

Η αναπαράσταση της σκηνής με το νεύμα από Playmobil: Στη μέση της σκάλας του αεροπλάνου ο Αντρέας κάνει νόημα στη Μιμή