Ποιός είναι και τι σχέση έχει με την Κορινθία ο διαδηλωτής με το ποτήρι;;;

0
376

Ο… χαλαρός διαδηλωτής με το ποτήρι, είναι ο κύριος Δημήτρης Βαμβακάρης, διεθνώς καταξιωμένος αρχιτέκτονας, που επί 40 χρόνια ζει μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
Πριν ένα χρόνο, η φωτογραφία του άντρα με το μουστάκι που κατέβηκε στη διαδήλωση του “Μένουμε Ευρώπη” με ένα κολωνάτο ποτήρι κρασί στο χέρι… έγινε viral…

Ο κλασάτος κύριος που αποφάσισε να πάει με το ποτό του στη συγκέντρωση υπέρ του “ναι” στο Σύνταγμα -με αφορμή το δημοψήφισμα- χάρισε ένα μοναδικό καρέ στους φωτογράφους και έγινε το talk of the town.
Κάποιοι γέλασαν όταν τον είδαν, άλλοι πήραν ιδέες για τις επόμενες συγκεντρώσεις και άλλοι τον “κανιβάλισαν” στα social media, λέγοντας πως είναι είτε τραπεζίτης, είτε μεγαλοεπιχειρηματίας που “πίνει το αίμα των εργαζομένων του”. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο άντρας με το κολωνάτο ποτήρι στο Σύνταγμα που… άλλαξε το νόημα του πάμε πορεία;

Ο λόγος για τον διαδηλωτή Δημήτρη Βαμβακάρη, που είναι αρχιτέκτονας ξυλουργός, δουλεύει σήμερα σε οικοδομή και δεν ντρέπεται καθόλου.
Ο Δημήτρης είναι ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος που ταξιδεύει συχνά στην Ιταλία (κυρίως για να ανοίγει και τους ορίζοντές του στα θέματα της αρχιτεκτονικής), φτιάχνει κατασκευές σε ξύλο και πέτρα και η δουλειά του είναι… at least εντυπωσιακή!

Ένα χρόνο και κάτι μετά την επίμαχη φωτογραφία που έκανε το γύρο του διαδικτύου και όλα τα σχόλια, που ο ίδιος διάβασε σε twitter και Facebook, και τον έκαναν να γελάσει, το TLIFE τον πέτυχε στην οικοδομή να κάνει ό,τι αγαπά περισσότερο.
Ο ίδιος αναφέρει πως δεν ανήκει σε κάποια πολυεθνική, ούτε έχει τρελά λεφτά… αντίθετα οι δουλειές έχουν πέσει αρκετά λόγω κρίσης.
Αυτήν την περίοδο όμως, ασχολείται με την ανακαίνιση μιας γραφικής ταβερνούλας στα Ίσθμια.

Όσο για το πως βρέθηκε στη διαδήλωση με το ποτό του; Το μυστήριο λύθηκε! Ο Δημήτρης Βαμβακάρης βρισκόταν σε ένα μπαρ με την παρέα του και όταν είδαν να συγκεντρώνεται κόσμος, πλησίασαν για να μάθουν τι συμβαίνει. Τότε εκείνος φόρεσε το κόκκινο τζάκετ του, πήρε το κρασί του και βρέθηκε ανάμεσα στους διαδηλωτές…