Έρχονται 25.000 λουκέτα επιχειρήσεων και χιλιάδες άνεργοι

0
2

Λουκέτο σε 20.000 ως 25.000 επιχειρήσεις, χιλιάδες άνεργους φέρνει η εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων.

Βεβαίως δεν φταίει η ρύθμιση η οποία θα είναι ευεργετική για την οικονομία και τις επιχειρήσεις εφόσον εφαρμοστεί σωστά και γρήγορα, αλλά το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις θα κριθούν μη βιώσιμες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζικών παραγόντων κατά την εφαρμογή της εξωδικαστικής ρύθμισης, εκτιμάται ότι το 20% των επιχειρήσεων θα αποκαλυφθεί ότι βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση και δεν έχει μέλλον, δηλαδή θα κριθούν μη βιώσιμες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνει “κούρεμα¨, των χρεών, μείωση του επιτοκίου, επιμήκυνση ή οποιαδήποτε άλλη αναδιάρθρωση των οφειλών στις τράπεζες, τα ταμεία, την εφορία, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.

Δηλαδή θα αφεθούν στην τύχη τους.

Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τράπεζες θα τραβήξουν και την πρίζα σταματώντας οποιαδήποτε διευκόλυνση ή εξυπηρέτηση μπορεί να γίνεται ακόμα και σήμερα, το αποτέλεσμα θα είναι να μπει λουκέτο σε 20 ως 25.000 επιχειρήσεις μικρές, μεσαίες και μεγάλες και να βρεθούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι.

Κι΄ αυτό γιατί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζιτών πάλι, ανέρχονται σε 70 ως 90.000 περίπου οι μικρές υπερχρεωμένες επιχειρήσεις π και σε 30 ως 35.000 οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις ου θα προσφύγουν στην εξωδικαστική ρύθμιση. Πράγμα που σημαίνει πως με βάση τις εκτιμήσεις ότι θα απορριφθούν το 20% των επιχειρήσεων, τότε 20 ως 25.000 θα υποχρεωθούν να βάλουν λουκέτο, γιατί θα αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here