Αλλάζει όνομα και μένει ο Μαρινόπουλος στην Κόρινθο

0
29

Για την διοίκηση της Σκλαβενίτης υπάρχει μία καταληκτική ημερομηνία  για να ολοκληρωθεί το deal με την Μαρινόπουλος. Αυτή της 14ης Φεβρουαρίου 2017. Δεν είναι γνωστό αν αυτός που την έθεσε είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι η σχέση αυτή θα ολοκληρωθεί ανήμερα “του Αγίου Βαλεντίνου” ή απλά είναι αποτέλεσμα υπολογισμών για το πόσο αντέχει η πρώην κορυφαία αλυσίδα της χώρας να υπολειτουργεί.
AdTech Ad

Όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για μερικές εβδομάδες ακόμη που συμπεριλαμβάνει και την περίοδος των γιορτών, ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων της Μαρινόπουλος θα εφοδιάζεται με βασικά προϊόντα, όχι όμως όλη την γκάμα που είχαν στην κανονική περίοδο. Αυτό οφείλεται τόσο στα “σφιχτά” οικονομικά της μεταβατικής περιόδου όσο και στο θολό ιδιοκτησιακό τοπίο. Ως προς το τελευταίο η διοίκηση της Σκλαβενίτης έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα καθώς από την Δευτέρα έχει καταχωρήσει στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο την νεοσύστατη εταιρεία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη” κάτω από την οποία θα ενταχθούν τα καταστήματα της Μαρινόπουλος.

Τον Φεβρουάριο η μετονομασία σε Σκλαβενίτης

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο η νέα διοίκηση δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια, θα προετοιμάσει τα καταστήματα της Μαρινόπουλος για την επόμενη ημέρα. Ήδη στα νέα γραφεία της Σκλαβενίτης (σ.σ. στο χώρο των παλιών αποθηκών στον Κηφισό) έχουν αρχίσει σεμινάρια σε διευθυντές  καταστημάτων της Μαρινόπουλος ώστε με την σειρά τους να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους στην φιλοσοφία και την κουλτούρα της αλυσίδας Σκλαβενίτης. Για την διοίκηση της τελευταίας αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο στοίχημα μέχρι να γεμίσουν τα καταστήματα εμπορεύματα και να επιστρέψουν ξανά οι καταναλωτές. Πρόκειται για μία διαδικασία της οποίας η πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Θα έχει προηγηθεί μέσα στον Φεβρουάριο η αλλαγή της επωνυμίας των καταστημάτων από Carrefour και Μαρινόπουλος σε Σκλαβενίτης στον μεγαλύτερο αριθμό των σημείων. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο πραγματικός αριθμός των καταστημάτων της Μαρινόπουλος είναι σήμερα 362 εταιρικά, περίπου 100 franchise και 12 στην Κύπρο (σ.σ. όπου και στην μεγαλόνησο θα μετατραπούν σε Σκλαβενίτης). Σε ότι αφορά στα εταιρικά ένας μικρός αριθμός θα πρέπει να κλείσει λόγω αλληλοκάλυψης. Ο αριθμός των καταστημάτων δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη σε αντίθεση με το ότι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα αυτά δεν θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους αλλά θα απορροφηθούν από τα πλησιέστερα καταστήματα της Σκλαβενίτης.