Δωρεάν Μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου στις γυναίκες του Δήμου Βέλου Βόχας

0
142

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, και μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Βέλου Βόχας το οποίο έγινε αποδεκτό, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για όλες τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο, για μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου.

Οι εξετάσεις παρέχονται, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.
Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών μέχρι 70 ετών επιπροσθέτως με Μαστογραφία.
Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 στο Δήμο Βέλου Βόχας ως κατωτέρω:
Από 16/3/2021 στην Κοινότητα Βέλου όπου η ειδική αυτοκίνητη μονάδα θα βρίσκεται, εντός της σχολής ΑΧΕΠΑΝΣ
Από 5/4/2021 στην Κοινότητα Βραχατίου , έναντι του αγροτικού ιατρείου και
Από 10/5/2021 στην Κοινότητα Ζευγολατιού, πάρκινγκ έναντι παιδικής χαράς.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και την Παρασκευή 08:30-14:30 στα τηλέφωνα 27413.60601-664 και 27423.60333, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Στις μαστογραφίες γίνεται διάγνωση χωριστά από δύο ακτινολόγους και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο.

Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.