Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση αναβάθμισης του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου

0
26

Την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, για τις μελέτες αναβάθμισης του χώρου στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, στην Κορινθία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες Τρίτη 2 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στην Κόρινθο.

Η εν λόγω σύμβαση, ύψους 105.000 ευρώ -την οποία εκ μέρους του ΕΑΑ υπέγραψε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του εν λόγω φορέα καθηγητής Μανώλης Πλειώνης- έχει ως αντικείμενο τις μελέτες ωρίμανσης και τα τεύχη δημοπράτησης για την ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου. Στην ίδια σύμβαση μετέχουν επίσης το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και η Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια διακρίνει στην εν λόγω επιστημονική υποδομή, όχι μόνο τις αξιοσημείωτες επιδόσεις σε πρωτοποριακές έρευνες σχετικά με τη σελήνη, αλλά και ένα εκπαιδευτικό κέντρο που θα είναι επισκέψιμο από σχολεία απ’ όλη την Πελοπόννησο.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Τάσος Γκιολής αναφέρθηκε επίσης, όπως και στο παρελθόν, «πόσο η ανάπτυξη του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου δημιουργεί μόνο μεγάλες προοπτικές για την Κορινθίας μας σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, με γνώμονα πάντα την ανάπτυξη γνώσης, παιδείας και πολιτισμού των συμπολιτών μας».

                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ