Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανάδειξη του βασανισμού ζώων σε κακούργημα

0
87
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Το φιλοζωϊκό κίνημα – και στην πραγματικότητα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία – γιορτάζει από χθες την μεγαλύτερη νίκη του, τουλάχιστον κατά την τελευταία δεκαετία: Η ελληνική Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανάδειξη του βασανισμού ζώων σε κακούργημα.

Η ιστορική αυτή απόφαση που αφορά στο άρθρο 16 του νόμου 4039, δίνει την δυνατότητα επιβολής ποινής έως και 10ετή φυλάκιση σε θύτες που επιχειρούν ή πετυχαίνουν να δηλητηριάσουν, να πνίξουν, ν’ ακρωτηριάσουν ζώα. Ασφαλώς, η απόφαση έρχεται στον απόηχο απανωτών κτηνωδιών εις βάρος σκύλων που σόκαραν την χώρα και εξέγειραν την κοινή γνώμη κατά τις τελευταίες εβδομάδες με κεντρικά τα τραγικά περιστατικά απαγχονισμού άτυχων σκύλων και τον ακρωτηριασμό ενός άλλου στην Κρήτη όσο και την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια. Μόλις, την προηγούμενη εβδομάδα, ένα ακόμα άτυχο θηλυκό σκυλάκι κατέληξε ύστερα από δεκαήμερο βασανισμό δια απαγχονισμού στην Κερατέα…

Στα ευχάριστα νέα συγκαταλέγεται και η τροποποίηση το νόμου 1197 βάσει της οποίας όλα τα ζώα ξηράς (τα ζώα εργασίας και εκτροφής) προστατεύονται κατά τον ίδιο τρόπο: Ο βασανισμός και ο φόνος ενός ζώου αντιμετωπίζεται ως κακούργημα. Κι αυτή είναι μια παράμετρος που ενδεχομένως  συμβάλλει στην προστασία των γαϊδρουριών και των μουλαριών σε περιοχές όπως η Σαντορίνη.

Δυστυχώς, η παθητική κακοποίηση, δηλαδή οι κακές συνθήκες διαβίωσης (που μπορεί να οδηγήσουν προοδευτικά στο θάνατο ενός ζώου) εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα το οποίο συνεπάγεται από 1-5 χρόνια κάθειρξη.

Για την ώρα, το κείμενο του νόμου 4039 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής ενώ μέσα στην προσεχή εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (να γίνει ΦΕΚ δηλαδή) οπότε και θα αποτελέσει επίσημα νόμο του κράτους· δημιουργώντας ένα ασφαλές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn