Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-Εργασία» ξηλώνει κάθε έννοια εργασιακής ασφάλειας στον ιδιωτικό τομέα

0
62
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Το περσινό προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ «περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές» παραπέμπει σε ευθεία ειρωνεία μπροστά στη νέα – μετά κορωνοϊό – τάξη πραγμάτων στην αγορά εργασίας. Και η ειρωνεία γίνεται διπλή από το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας επανέφερε στις 29/5/2020 και επαναβεβαίωσε το ίδιο σύνθημα, ως «κεντρική προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης». Μετά την κατάθεση της τροπολογίας Βρούτση για το πρόγραμμα “ΣΥΝ- εργασίας.” – Το πρόγραμμα που ουσιαστικά, καταλύει κάθε δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους, θεσμοθετεί την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, και μειώνει οριζόντια τους μισθούς κατά 20%.

Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-Εργασία», η ελληνική εκδοχή του κοινοτικού SURE,δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την πλήρη υιοθέτηση της ατζέντας ΣΕΒ και μάλιστα στη πιο ακραία και νεοφιλελεύθερη εκδοχή των βιομηχάνων.
Η τροπολογία Βρούτση ξηλώνει κάθε έννοια εργασιακής ασφάλειας στον ιδιωτικό τομέα, και αποκαλύπτει πως οι δήθεν «περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές» της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα έρθουν μέσα από τη γενικευμένη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων για όσους εργαζόμενους δεν μπουν στο καθεστώς της μειωμένης απασχόλησης και του μειωμένου μισθού, αλλά και τη μείωση – για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική περίοδο – των Δώρων Χριστουγέννων και του επιδόματος άδειας. Την τελευταία αυτή αποκάλυψη έκανε ο εργατολόγος Δημήτρης Τεμπονέρας, οποίος σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα έγραψε «με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση τολμά να (βάλει χέρι) για πρώτη φορά, στα τελευταία 70 χρόνια στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα άδειας. Όπως επισημαίνει σύμφωνα με την τροπολογία στο πλαίσιο του μηχανισμού που προβλέπει τη μερική επιδότηση του κράτους, σε όσους λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, για 4 μήνες, εφεξής θα καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020 υπολογιζόμενα επί της οικονομικής βραχυχρόνιας εργασίας που θα ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων»!

Η ελληνική εκδοχή του SURE διαψεύδει επίσης και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για δήθεν επιβολή ρήτρας μη απολύσεων σε όσες επιχειρήσεις κάνουν χρήση των ευνοϊκών δανείων με κρατική εγγύηση για την ανάκαμψη της δραστηριότητας μετά την πανδημία. Όπως αποκαλύφθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση αφαίρεσε τη ρήτρα απασχόλησης για τις επιχειρήσεις στις οποίες παρέχεται κρατική εγγύηση στο ύψος 80% του δανείου που λαμβάνουν από την Αναπτυξιακή Τράπεζα- κοινώς, παρ’ ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με κεφάλαια εγγυημένα από το κράτος και τους φορολογούμενους δεν έχουν καμία υποχρέωση να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που είχαν προ κρίσης.

Εν τέλει οι μόνοι εργαζόμενοι που θα τύχουν περιορισμένης προστασίας – μέχρι 15 Οκτωβρίου – θα είναι όσοι δεχθούν να μπουν στο καθεστώς της εκ περιτροπής απασχόλησης με μείωση μισθού 20%. Καμία προστασία δεν θα έχουν οι εργαζόμενοι που προ κρίσης βρίσκονταν σε μερική απασχόληση, καθώς δεν απαγορεύεται η απόλυση τους, ούτε η περαιτέρω μείωση του χρόνου εργασίας τους.
Συνοπτικά, «ο μηχανισμός ΣΥΝ-Εργασίας» δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση δείχνει στους εργαζόμενους τρεις δρόμους: Ή θα απολυθούν ή θα μπουν σε καθεστώς επιδοτούμενης ανεργίας, ή θα μειωθούν οι μισθοί τους κατά 20%.

Χρύσανθος Σαμοϊλης
xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn