Τομεακή επιτροπή Κορινθίας ΚΚΕ: Οι πολυπληθείς δομές μεταναστών & Ρομά στην Κορινθία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε υγειονομική βόμβα για την περιοχή

0
8
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Κανένα ουσιαστικό μέτρο που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες πρόληψης διάδοσης του κορονοϊού  δεν έχει παρθεί στις δομές κράτησης και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Κόρινθο και τους Αγίους Θεοδώρους, αλλά και σε καταυλισμούς Ρομά,  παρά μόνο ημίμετρα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 22-4 οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση με τους Δημάρχους Κορίνθου και Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, οι οποίοι λίγο ως πολύ  επιβεβαίωσαν την εικόνα ανεπαρκών μέτρων στις δομές, αν λάβουμε υπόψη τις άσχημες συνθήκες και ιδιαιτερότητες που επικρατούν σε αυτές. Ενδεικτικά  αναφέρουμε ότι κανένα δειγματοληπτικό τεστ δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι εκείνη την στιγμή σε καμία δομή, ενώ οι απολυμάνσεις στους χώρους γίνονται με ευθύνη ΜΚΟ, χωρίς να υπάρχει μέριμνα και έλεγχος από κρατική υπηρεσία.

Πριν λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες της τεράστιας ολιγωρίας κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου με αφορμή τα 150 (148 πρόσφυγες και 2 εργαζόμενοι) κρούσματα κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας που σήμερα έχουν ανέβει σε 153.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των τοπικών αρχών, γιατί παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του ΚΚΕ, των εκλεγμένων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, φορέων στην περιοχή, υγειονομικών, των ίδιων των φιλοξενούμενων στη δομή, επέμεναν στη γραμμή της ατομικής ευθύνης, της ωραιοποίησης της κατάστασης και του εφησυχασμού.

Το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, παρά την σοβαρότητα της κατάστασης και τους κινδύνους που εγκυμονεί, η κυβέρνηση επιμένει  να μην παίρνει επιπρόσθετα και εξειδικευμένα μέτρα σε αντίστοιχες δομές. Οι ευθύνες της δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από τα πρωτόκολλα, τα οποία στη περίπτωση του Κρανιδίου, αλλά και άλλων δομών όπως στη Μαλακάσα, αποδείχτηκαν ανεπαρκή και επικίνδυνα. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, στις συνθήκες υγιεινής, σε ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση, υπάρχει απουσία απαραίτητων δειγματοληπτικών τεστ, εξακολουθεί να συνωστίζεται μεγάλος αριθμός  ατόμων σε μικρά δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους.

Είναι  μεγάλος κίνδυνος οι πολυπληθείς δομές μεταναστών – προσφύγων αλλά και των Ρομά στην Κορινθία να μετατραπούν σε υγειονομική βόμβα για την περιοχή, αν συνεχιστεί η ολιγωρία από όλους τους φορείς και δεν εφαρμοστούν άμεσα και επιτακτικά όλα τα απαραίτητα μέτρα που από νωρίς έχει προτείνει το ΚΚΕ:

  • Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ακριβής εικόνα για τυχόν ύπαρξη κρουσμάτων. Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

  • Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.

  • Να εξοπλιστεί και να ενισχυθεί, το Κέντρο Υγείας Αγ. Θεοδώρων και το Νοσοκομείο Κορίνθου, με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλες δομές Υγείας εφόσον χρειάζεται. Να υπάρχει μόνιμη και επαρκής Ιατρική φροντίδα μέσα στις δομές.

  • Να επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά.

  • Οι εργαζόμενοι είναι η καρδιά της λειτουργίας αυτών των δομών και είναι ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, να εξασφαλιστούν σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn