Παγκόσμια ημέρα βιβλίου η 23η Απριλίου

0
39
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι η γιορτή των εκδοτών και των πνευματικών δικαιωμάτων, έχει ως σκοπό την προώθηση και την προβολή της ανάγνωσης και όχι μόνο της ανάγνωσης. Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες – με το γεγονός αυτό να προσδίδει ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου – καλώντας παλιούς και νέους αναγνώστες να απολαύσουν την ανάγνωση, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της διαχρονικής συμβολής της στην κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

Δυστυχώς για φέτος, έχουν αναβληθεί όλες οι εκθέσεις και εκδηλώσεις διεθνώς, ενώ στη θέση τους, πολλαπλές ψηφιακές εικόνες, ηλεκτρονικές συνδέσεις και πλούσια ψηφιακά προγράμματα, μας κρατούν σε εγρήγορση για του χρόνου. Η ανάγνωση προσφέρει στο πνεύμα μας, ότι προσφέρει η άσκηση στο σώμα. Τα οφέλη του διαβάσματος είναι αναρίθμητα, ανάμεσα σε αυτά, ο εμπλουτισμός των γνώσεων και του λεξιλογίου, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και η διεύρυνση της φαντασίας. Το βιβλίο, ένας οικονομικά προσιτός τρόπος ψυχαγωγίας, χαρίζει απλόχερα στον αναγνώστη στιγμές χαλάρωσης και γαλήνης, προάγοντας την ψυχική ισορροπία αλλά και την ευεξία, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι μισή ώρα ανάγνωσης την ημέρα, μειώνει τα επίπεδα στρες στο σώμα και ενδυναμώνει την μνήμη.

Οι επιλογές των αναγνωστών είναι ανεξάντλητες, μυθιστορήματα και διηγήματα, ανθολογίες ή ερωτική λογοτεχνία, ιστορικά και βιογραφίες, βιβλία φιλοσοφίας ή επιστήμης… Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχει το κατάλληλο βιβλίο για κάθε αναγνώστη, αρκεί να το αναζητήσει. Τα βιβλία -με την μεθυστική μυρωδιά των σελίδων τους- μας συντροφεύουν από την αρχή της ζωής μας, άρρηκτα συνδεδεμένα με τα παιδικά μας χρόνια και την φωνή της μητέρας ή της γιαγιάς, μόνιμο “βάρος” στις σχολικές μας τσάντες για 12 χειμώνες, πηγή στοχασμού και αμφισβήτησης στη φοιτητική μας ζωή, αχώριστος σύντροφος στα ατελείωτα καλοκαίρια, πολύτιμο δώρο στους αγαπημένους μας, έμπιστος σύμμαχος στην μάχη με την μοναξιά.

Σε έναν κόσμο που τον κατακλύζουν οι οθόνες και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο και οι εύπεπτες μορφές ψυχαγωγίας και διασκέδασης, τα reality shows και τα λοιπά προϊόντα υποκουλτούρας, όλο και λιγότεροι άνθρωποι επενδύουν στην ανάγνωση και τη συλλογή βιβλίων, θεωρώντας την ίσως μια ξεπερασμένη ενασχόληση. Η γνώση όμως που υπάρχει γραμμένη στα βιβλία, δεν βρίσκεται σε καμία διαδικτυακή πηγή ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ιστορία του γραπτού λόγου είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Η δύναμη των βιβλίων για την προώθηση της ατομικής πρόοδού και τη δημιουργία κοινωνικής αλλαγής είναι ασύλληπτη. Όπως είπε η Malala Yousafzai, Πακιστανή μαθήτρια και η νεότερη κάτοχος βραβείου Νόμπελ -μόλις στα 17 της χρόνια-, που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, από τους Ταλιμπάν για παρακολούθηση μαθημάτων, στην ομιλία της στα Ηνωμένα Έθνη:

«Ας πάρουμε τα βιβλία και τα στυλό μας. Είναι τα πιο ισχυρά όπλα μας»

Επιμέλεια: Άννα Ευθυμιάδου

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn