Η 11η Μαϊου πιθανή ημερομηνία επιστροφής στα θρανία

0
20

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις οριστικές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν τη λειτουργία των σχολείων και τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία, αρχής γενομένης από την 11η Μαΐου. Ωστόσο, η επιστροφή αυτή θα είναι – κατά πάσα πιθανότητα – σταδιακή και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η επαναλειτουργία των σχολείων μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου – και υποψήφιους των Πανελλήνιων Εξετάσεων – αλλά και η θέσπιση κανόνων απόστασης ανάμεσα τόσο στα θρανία, όσο και τους μαθητές.

Ένα ακόμη σενάριο που βρίσκεται επί τάπητος, είναι η δημιουργία πρωινών και απογευματινών τμημάτων, προκειμένου οι μαθητές κάθε τάξης να «χωριστούν» στα δύο. Με βάση αυτό το σενάριο, το 50% των μαθητών θα προσέρχεται στα πρωινά μαθήματα και το υπόλοιπο 50% στα απογευματινά μαθήματα, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλήνιων Εξετάσεων, οι πιο πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαρροές, είναι η 22η και η 29η Ιουνίου.

Αντίθετα, στον «αέρα» φαίνεται ότι παραμένει η τύχη των προαγωγικών εξετάσεων για όλες τις τάξης του Γυμνασίου και του Λυκείου, με το αρμόδιο υπουργείο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ακύρωσής τους.