Τρίτη της Άφεσης | Η ημέρα της τηγανίτας

0
46
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Έτσι ονομάζεται η Τρίτη πριν από την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής για τη Δυτική Χριστιανοσύνη (Shrove Tuesday στα Αγγλικά), επειδή την ημέρα αυτή οι πιστοί ζητούν συγχώρεση για τις αμαρτίες του προηγούμενου χρόνου.

Ονομάζεται επίσης και Λιπαρή Τρίτη (Mardi Gras στα γαλλικά), επειδή την ημέρα αυτή τα νοικοκυριά καταναλώνουν ό,τι λιπαρό φαγητό υπάρχει στο σπίτι, ενόψει της μεγάλης νηστείας που ξεκινά την επομένη, την Τετάρτη των Τεφρών (Ash Wednesday), όπως ονομάζεται. Θυμίζει, δηλαδή, τη δική μας Κυριακή της Τυρινής.

Το κυρίαρχο έδεσμα της ημέρας στον αγγλόφωνο κόσμο είναι η τηγανίτα (pancake) και στην Πορτογαλία ένα είδος λουκουμά (malasada).

Σε πολλές πόλεις της Αγγλίας γίνονται τηγανητοδρομίες, μία παράδοση που κρατάει από το 1445, όταν μία νοικοκυρά που έφτιαχνε τηγανίτες πανικοβλήθηκε από το άκουσμα της καμπάνας που καλούσε τους πιστούς στην εκκλησία για την καθιερωμένη λειτουργία της ημέρας και βγήκε στο δρόμο με το τηγάνι ανά χείρας. Την ίδια ημέρα, ο ανδρικός πληθυσμός επιδίδεται σε αγώνες ποδοσφαίρου στο δρόμο, για να θυμηθεί την καταγωγή και τις ρίζες του δημοφιλούς αθλήματος.

Η Τρίτη της Άφεσης σηματοδοτείται και από τη λήξη τριών από τα γνωστότερα καρναβάλια του κόσμου: του Ρίο, της Νέας Ορλεάνης και της Βενετίας.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn