Βροχή φωτογραφικών διαγωνισμών καταγγέλλουν εργολάβοι

0
35
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs
Σε ακύρωση του «φωτογραφικού» διαγωνισμού για το έργο οδοφωτισμού, όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το Euro2day.gr, προχώρησε ο δήμος Μυκόνου. Η ακύρωση του διαγωνισμού από την οικονομική επιτροπή του δήμου ήταν μονόδρομος έπειτα και από σχετική απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Πρόκειται για τη δεύτερη ακύρωση διαγωνισμού οδοφωτισμού τον τελευταίο μήνα, μετά το δήμο Σοφάδων. Και στους δύο «φωτογραφίζεται» ο ίδιος ανάδοχος!

Η υπόθεση των απανωτών κρουσμάτων φωτογραφικών διακηρύξεων για τα έργα οδοφωτισμού, καθώς και άλλους διαγωνισμούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) φέρνει στην επιφάνεια ένα αίτημα που έχουν καταθέσει εδώ και μήνες εκπρόσωποι εργοληπτικών οργανώσεων. Σήμερα είναι εξαιρετικά ακριβή η κατάθεση προσφυγής κατά της διακήρυξης ενός διαγωνισμού, όταν π.χ. είναι «φωτογραφική», με αποτέλεσμα οι τοπικοί άρχοντες να έχουν μεγάλα περιθώρια κινήσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις το παράβολο για τις προσφυγές κατά διακηρύξεων κοστίζει 15.000 ευρώ, με το τελικό κόστος να φτάνει τα 16.000 ευρώ μαζί με την αμοιβή του δικηγόρου.

Πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της εργοληπτικής οργάνωσης ΠΕΔΜΕΔΕ έστειλε επιστολή στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γ. Δραγασάκη και στους υπουργούς Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, Εργασίας ‘Εφη Αχτσιόγλου, Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και στον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη με την οποία επισημαίνει πως πολλές αναθέτουσες αρχές προχωρούν σε καταχρηστική εφαρμογή επιπλέον όρων στις πρότυπες διακηρύξεις ώστε να «φωτογραφίσουν» συγκεκριμένους υποψηφίους.

Στην επιστολή της διοίκησης της ΠΕΔΜΕΔΕ αναφέρεται πως «κατόπιν εντόνων διαμαρτυριών των μελών μας, πανελλαδικά, λόγω έκτασης του φαινομένου της παρείσφρησης «φωτογραφικών όρων» στα πρότυπα τεύχη διακηρύξεων, οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, και εν προκειμένω των διατάξεων του ν. 4412/2016 αποτελεί υποχρέωση της Γενικής και της Κεντρικής Κυβέρνησης».

Στην εργοληπτική οργάνωσης επισημαίνουν πως «σε πρόσφατους διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων πανελλαδικά (Περιφέρειες Κρήτης, Αλεξανδρούπολης διαγωνισμοί για τα σκουπίδια κλπ) εμφανίσθηκαν συμμετέχουσες επιχειρήσεις που πληρούσαν «ειδικούς – φωτογραφικούς» όρους, κατά παρέκκλιση των πρότυπων τευχών της διακήρυξης, που δεν είχαν εγκριθεί (θετική γνώμη) από το αρμόδιο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, ως επιπλέον όροι».

Εξαιτίας του υψηλού κόστους του παραβόλου για την προσφυγή μιας διακήρυξης, που φτάνει τα 16.000 ευρώ όπως προαναφέρθηκε, οι εταιρείες που διεκδικούν τα έργα έχουν «δεμένα τα χέρια». Γι’ αυτό η διοίκηση της ΠΕΔΜΕΔΕ επανέρχεται στην πρόταση που είχε καταθέσει και στο παρελθόν «για θέσπιση ειδικού παραβόλου, αξίας 100 ευρώ, αποκλειστικά για προσφυγή κατά της νομιμότητας όρων των διακηρύξεων ενώπιον της ΑΕΠΠ, ώστε να δημιουργηθεί ανάχωμα στους παράνομους και καταχρηστικούς όρους των διακηρύξεων, καθώς το υπερβολικό κόστος της προσφυγής καθιστά απαγορευτική την έννομη προστασία στον διαγωνιζόμενο».

Η επιστολή της ΠΕΔΜΕΔΕ καταλήγει πως «σε κάθε περίπτωση κύριοι Υπουργοί, η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας στην διαδικασία ανάθεσης δημόσιας σύμβασης αποτελεί δική σας υποχρέωση και οφείλετε ως πολιτικοί Προϊστάμενοι να την επιβάλλετε στις υπηρεσίες σας (πχ. με την έκδοση αυστηρής επεξηγηματικής εγκυκλίου), για την πραγματική εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Φώτης Κόλλιας fotisk2@euro2day.gr

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn