Δημήτρης Βασιλείου | Αυτό είναι το όραμα μου!

0
64

Κάποιοι βλέπουν τα πράγματα όπως έχουν και αναρωτούνται, γιατί;
Εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπάρχουν και λέω γιατί όχι;
(Robert Fitzgerald Kennedy, 1968)
Η φράση αυτή μου ήρθε κατά νου, βλέποντας την κατάντια του δήμου μας τα τελευταία χρόνια, στάθηκα δε στο ερώτημα        «γιατί όχι».
Γιατί δεν μπορεί ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων να μην είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα; Γιατί όχι;
Γιατί να μην έχουμε τουρισμό επί 12 μήνες τον χρόνο; Καζίνο έχουμε, γήπεδα για ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα αθλήματα διαθέτουμε, θαλάσσια παιχνίδια έχουμε, αρχαία μνημεία διαθέτουμε, ξενοδοχειακές-τουριστικές υποδομές και καταλύματα έχουμε, ενώ η συνεργασία μεταξύ δήμου και ιδιωτικών επιχειρήσεων μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στους δημότες. Γιατί όχι λοιπόν;
Γιατί δεν έχουμε ιατρικό τουρισμό; Έχουμε ένα από τα καλύτερα ιαματικά λουτρά στην Ελλάδα και τη μοναδική ποσιθεραπεία, η οποία μπορεί να προσφέρει αποδεδειγμένα βοήθεια εδώ και δεκαετίες. Κέντρα αποκατάστασης και φιλοξενίας, πραγματικά στολίδια, έχουμε. Θα μπορούσαμε λοιπόν να αναπτύξουμε και αυτού του είδους τον τουρισμό χωρίς πολλά έξοδα. Γιατί όχι λοιπόν;
Επίσης, ο θρησκευτικός τουρισμός μπορεί να αναπτυχτεί πολύ περισσότερο, χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Πλήθος είναι τα μοναστήρια και οι εκκλησίες που υπάρχουν στον δήμο.
Γιατί να μην έχουμε την καθαριότητα που μας αξίζει; Γιατί να μην υπάρχει στους Αγ. Θεόδωρους αποχετευτικό σύστημα; Γιατί οι παραλίες των Αγ. Θεοδώρων, του Λουτρακίου και των άλλων περιοχών του Δήμου μας να μην είναι καθαρές και εύκολα προσβάσιμες; Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Γιατί όχι λοιπόν;
Γιατί να μην έχουμε αρκετές παιδικές χαρές που να είναι και σε καλή κατάσταση; Πόσο δύσκολο πια είναι να φτιαχτούν και να συντηρηθούν παιδικές χαρές στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων; Γιατί όχι λοιπόν;
Θα μπορούσα να παραθέτω άπειρα παραδείγματα που όλοι σας γνωρίζετε. Αναφέρομαι σε πράγματα που απαιτούν απλώς , φαντασία θέληση και δουλειά.
Πολύ από εσάς θα αναρωτιέστε, και δικαίως, που θα βρεθούν τα λεφτά για να γίνουν όλα αυτά, όταν ο δήμος μας είναι υπερχρεωμένος.
Γι’ αυτό και ο τίτλος του συγκεκριμένου κειμένου είναι «Το Όραμα». Υπό τις παρούσες συνθήκες, ούτε αρκετά χρήματα υπάρχουν ούτε χρόνος. Και όποιος λέει ότι θα τα φτιάξει όλα σας κοροϊδεύει.
Μπορούμε, όμως, να κάνουμε δύο πράγματα:
Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να θέσουμε τις βάσεις για σωστή δουλειά, ούτως ώστε οι επόμενες διοικήσεις να βασιστούν επάνω τους και να συνεχίσουν την ανάπτυξη.
Το δεύτερο είναι να ξεκινήσουμε λίγα ή περισσότερα και όχι τα απολύτως απαραίτητα και αναγκαία έργα που δεν απαιτούν πολλά χρήματα. Μέσα σε 4 χρόνια, μπορούμε να τα φτιάξουμε, ξεκινώντας από τα βασικά. Θα αντλήσουμε πόρους και κάθε είδους δυνατή πηγή, π.χ. από τα προγράμματα των ΕΣΠΑ, ή από οπουδήποτε αλλού.
Το να μη κάνουμε τίποτα δεν βοηθάει. Μπορούμε, όμως, όλοι μαζί να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι καινούριο.
Γιατί όχι;

Δημήτρης Βασιλείου
Υποψήφιος Δήμαρχος
Λουτρακίου Αγ. Θεόδωρων Περαχώρας.

Υ.Γ. Λεπτομέρειες για το τι θα κάνουμε ως συνδυασμός «Ώρα Για Δράση» δείτε στο πρόγραμμα μας σε αυτήν τη σελίδα.