Viohalco | Η βιομηχανία χρειάζεται το κράτος σύμμαχο

0
176
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs
Το ενεργειακό κόστος, τη φορολογία και το μη μισθολογικό κόστος ενέταξε στην κορυφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική μεταποίηση, ο Μιχάλης Στασινόπουλος (φωτό), εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Viohalco ΒΙΟ +0,75%, κατά  τη διάρκεια παρέμβασής του στην παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ με τίτλο  «Προκλήσεις και προοπτικές του τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα: στρατηγικές παρεμβάσεις για ανάπτυξη».

Εκπροσωπώντας την «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», η οποία όπως είπε, πέρυσι αριθμούσε 12 μέλη ενώ φέτος έχει φθάσει στα 56 μέλη από μεταποιητικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, σημείωσε ότι η «Ελληνική Παραγωγή δεν υποκαθιστά τις εργοδοτικές οργανώσεις»,  αλλά αποτελεί μια ομάδα διαλόγου ανθρώπων της παραγωγής που παρακολουθούν, προωθούν την ενίσχυση του μεταποιητικού τομέα και γενικά την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε ότι επί δεκαετίες ο μεταποιητικός τομέας εγκαταλείφθηκε. «Λείπει ο σύμμαχος, λείπει ο συνομιλητής και ο διάλογος με το κράτος» ανέφερε, τονίζοντας ότι την ώρα που η Ευρώπη στηρίζει την επαναβιομηχάνιση, για την Ελλάδα η μετάβαση σε ένα ισόρροπο μοντέλο ανάπτυξης με μια εύρωστη και ανταγωνιστική παραγωγική βάση θα έπρεπε να είναι σήμερα, έμπρακτα, η απόλυτη εθνική προτεραιότητα.

Ως προς το νέο παραγωγικό υπόδειγμα, τόνισε, ότι αυτό θα πρέπει να βασίζεται στη συνέργεια όλων των παραγωγικών τομέων της χώρας, τη σύνδεση της παραγωγής με την παιδεία, αλλά  και με ένα διαρκή διάλογο με την πολιτεία, που σήμερα λείπει.

Μάλιστα τόνισε ότι η επίδραση της βιομηχανίας στην οικονομία είναι ανάλογου μεγέθους με αυτή του τουρισμού, χωρίς ωστόσο να έχει την ίδια στήριξη (με τον τουρισμό).

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Βιομηχανίας, αλλά και μιας διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα σταθμίζει τις επιπτώσεις των πολιτικών και οικονομικών παρεμβάσεων στη βιομηχανία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην απόκλιση των πολλών ωρών εργασίας στην Ελλάδα και της χαμηλής παραγωγικότητας, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λείπουν από τη χώρα βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Δεν είμαστε τεμπέληδες, απλώς δεν είμαστε βιομηχανική χώρα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον στόχο της συμμετοχής της μεταποίησης στο 12% του ΑΕΠ έως το 2020 από 8,7% σήμερα, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας οδικός χάρτης για την ενίσχυση της βιομηχανίας.

Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε βελτίωση της συμμετοχής των μεταποιητικών επιχειρήσεων στις εξαγωγές, κάτι που συνέβη τόσο στις προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και στο ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον. Βέβαια είπε ότι δεν είναι σίγουρο πως το διεθνές περιβάλλον  θα είναι πάντα ευνοϊκό…

Το ενεργειακό κόστος

Στο ζήτημα του ενεργειακού κόστους, αναφέρθηκε εκτενέστερα ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας, ο οποίος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει κληρονομηθεί και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα τα προηγούμενα χρόνια. Θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, τόνισε, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος λόγω των τιμών για τις μεταποιητικές αλλά και να μην υπονομευθούν οι ενεργειακές επιχειρήσεις. Πλην των επενδύσεων, ανέφερε ότι δεν έχει προχωρήσει στον βαθμό που θα έπρεπε και η απελευθέρωση της αγοράς.

Σημαντικό χαρακτήρισε το ίδιο θέμα και ο διευθυντής της «Ελληνική Παραγωγή» Κώστας Θέος, τονίζοντας ότι για να ανταπεξέλθουν οι ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις στο αυξημένο κόστος, προχώρησαν σε επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του μεταποιητικού τομέα, τονίζοντας ότι η ελληνική βιομηχανία, παρά τις απώλειες, άντεξε μέσα στην κρίση, στοιχείο που καθιστά εφικτούς τους στόχους που τίθενται.

Σταμάτης Ζησίμου s.zisimou@euro2day.gr

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn