Ιαματικά λουτρά | Στα 390 εκατ. ευρώ ο τζίρος της αγοράς

0
21

Σε 390 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο δυνητικός συνολικός τζίρος της αγοράς ιαματικών λουτρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας κοινού για τα Ιαματικά Λουτρά, που διεξήχθη το 2018 από την Palmos Analysis, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (56%) δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ κάποιο από τα ιαματικά λουτρά της χώρας, ενώ το 64% είναι λίγο ή καθόλου ενημερωμένο για τις ιαματικές πηγές της χώρας.

Το τελευταίο έτος, περίπου 1,5 εκατ. άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τις ιαματικές πηγές της Ελλάδας, ενώ ο αριθμός των δυνητικά πρόσθετων επισκεπτών των ιαματικών λουτρών στο μέλλον εκτιμάται στα 3,1 εκατ.

Το 20% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε τα ιαματικά λουτρά να διαθέτουν αγροτουριστικές δραστηριότητες, το 33% οργανωμένες περιηγήσεις στην περιοχή και το 51% ξενοδοχειακές υποδομές.

Οι περισσότεροι, σε ποσοστό 46%, επισκέπτονται τα λουτρά την περίοδο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο, το 20% επιλέγει την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, ενώ το 15% την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι στο ΣΔΙΠΕ εντάχθηκαν τέσσερις νέοι δήμοι, Δωδώνης, Πύδνας – Κολινδρού, Ηράκλειας και Ναυπακτίας, και πλέον τα μέλη-δήμοι του Συνδέσμου ανέρχονται σε 60.