Νίκος Σταυρέλης | Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξω το νέο κλειστό της Κορίνθου

0
110

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ και όλα τα μέλη της ομάδας Έργων & Υποδομών της παράταξης ”Πνοή Δημιουργίας” σχεδιάζουμε & προτείνουμε τα νέα μεγάλα έργα στο Δήμο μας.
Φιλοδοξούμε να εξελίξουμε το Δήμο Κορινθίων,

    Να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των Συνδημοτών μας,
    Να αναπτύξουμε ανταγωνίσιμο αθλητισμό
    Να αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας

Θέλουμε να δημιουργήσουμε στο δήμο μας τις κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες, ώστε να αναπτυχθεί ο μαζικός, αλλά και ο συλλογικός αθλητισμός,
Θέλουμε να στηρίξουμε και να εξελίξουμε τις πολιτιστικές δράσεις των συνδημοτών μας είτε αυτές γίνονται μέσω των θεσμοθετημένων δημοτικών φορέων, είτε μέσω των τοπικών συλλόγων

Θέλουμε στο Δήμο μας  ένα ‘’ΣΤΟΛΙΔΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’’
Θέλουμε ένα ‘’ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ’’ Πυλώνα Εξέλιξης και Ανάπτυξης για το Δήμο και τους Συνδημότες μας.
 
Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ :

Η κατασκευή ενός ‘’ΝΕΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ’’, χωρητικότητας 2.000 καθήμενων θεατών, με επιπλέον δυνατότητα ανάπτυξης 500 πτυσσόμενων καθισμάτων.
Ως περιοχή χωροθέτησής του προτείνουμε τη Μπαθαρίστρα Κορίνθου και ειδικότερα τον δημοτικό ιδιόκτητο χώρο, που βρίσκεται πλησίον του κόμβου της Εθνικής Οδού – απέναντι από το
Μνημείο Πεσόντων (Νέγρη).

Στον όλο χώρο, έκτασης 16,5 στρεμμάτων, θα αναπτυχθούν επιπλέον για χρήση από τους δημότες μας, ανοικτά γήπεδα, διάφοροι χώροι αναψυχής και γρήγορης εστίασης, πάρκινγκ και πολλά άλλα.

Θέλουμε ο Δήμος Κορινθίων – η πρωτεύουσα του Νομού μας, να γίνει επίκεντρο αθλητικών, πολιτιστικών και θεματικών δρώμενων

Θέλουμε για τους συνδημότες μας να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία από τις Αθλητικές Δράσεις, τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, αλλά ακόμα και από τη διοργάνωση Συνεδρίων και διαφόρων τύπων Εκθέσεων (τοπικών, περιφερειακών ή και πανελλαδικών).
Η πρότασή μας για την κατασκευή του ‘’ΝΕΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ’’, δεν είναι μία υπόσχεση χωρίς ορίζοντα υλοποίησης.

Είναι μια πρόταση με δέσμευση εκτέλεσης σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο χρονικό ορίζοντα.

Ο Οδικός Χάρτης Υλοποίησης του Έργου που σήμερα καταθέτουμε, λειτουργεί για εμάς δεσμευτικά, αλλά και προσδιοριστικά για το χρόνο που το ‘’ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ’’ θα παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες του δήμου μας.
 
Ειδικότερα οι προς υλοποίηση ενέργειες και με χρονολογική σειρά είναι :

    Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη χωροθέτηση της κατασκευής του ‘’ΝΕΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ’’, εντός του 2ου μήνα από την ανάληψη τηςΝέας Δημοτικής Αρχής.
    Έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για τον καθορισμό χρήσης γης, όρων δόμησης κλπ, από τον3ο έως τον 8ο μήνα από την ανάληψη τηςΝέας Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικότερα οι ενέργειες αφορούν : Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσίευση περίληψης της απόφασηςσε τοπικές εφημερίδες, Εξέταση τυχόν ενστάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, Απόφαση ΣΥΠΟΘΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Απόφαση Περιφερειάρχη, Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ/Τεύχος ΑΑΠ) (συνολικός χρόνος για τις ανωτέρω ενέργειες – 6 μήνες).

    Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, από τον 9ο έως τον 21ο μήνα από την ανάληψη τηςΝέας Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικότερα οι ενέργειες αφορούν : Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, Προκήρυξη, Δημοσίευση, Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έγκρισης του αποτελέσματος, Σύμβαση με το μελετητικό γραφείο, Παράδοση ολοκληρωμένης αρχιτεκτονικής μελέτης (αρχιτεκτονικά, στατικά, ηλεκτρομηχανολογικά, περιβαλλοντικά) (συνολικός χρόνος για τις ανωτέρω ενέργειες –  13 μήνες).

    Έκδοση οικοδομικής άδειας, εντός του 22ου μήνα από την ανάληψη τηςΝέας Δημοτικής Αρχής.
    Έγκριση πίστωσης 6-7.000.000 € – προϋπολογισμού μελέτης εκτέλεσης του έργου και καθορισμού χρόνου εκτέλεσης και απορρόφησης πίστωσης, εντός του 23ου μήνα από την ανάληψη τηςΝέας Δημοτικής Αρχής.

Εκτίμηση πραγματικού κόστους, μετά την έκπτωση, 3-3.500.000 € (δηλαδή περίπου 1.000.000-1.200.000 € κάθε έτος) από πόρους του Δήμου ή διεκδίκηση χρηματοδότησης από προγράμματα.

    Δημοπράτηση του έργου, από τον 24ο έως τον 32ο μήνα από την ανάληψη τηςΝέας Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικότερα οι ενέργειες αφορούν : Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (συνολικός χρόνος για τις ανωτέρω ενέργειες –  9 μήνες).

    Εκτέλεση του έργου εντός 2,5 ετών, με παράδοση προς χρήση 5 περίπου έτη από την ανάληψη της Νέας Δημοτικής Αρχής, δηλαδή στο τέλος του 2024.

Συνδημότισσες και Συνδημότες και θέλουμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε
ΤΟ “ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ”  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΤΟ ΝΕΟ ‘’ΣΤΟΛΙΔΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ’’ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης και όλα τα μέλη της παράταξης ”Πνοή Δημιουργίας” φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε, με υπευθυνότητα και εντιμότητα, με συνέπεια και ακρίβεια, τα νέα μεγάλα έργα και τις απαιτούμενες υποδομές, ώστε ο Δήμος Κορινθίων να αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο της εξέλιξης σε όλη την Κορινθία.
Έχουμε τις γνώσεις, έχουμε την εμπειρία, έχουμε και τη δύναμη, να κάνουμε την Κόρινθο πρότυπο πόλης σε όλη την Ελλάδα, να δώσουμε στο Δήμο μας την αίγλη που του αξίζει.
Όλοι μαζί τολμάμε και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το μεγάλο άλμα στην πρόοδο και τη δημιουργία.

                                                                                                                       Κόρινθος  20/04/2018