Αγώνες δρόμου στα Γεράνεια την Κυριακή

0
17

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου ανακοινώνει για την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 την παράλληλη διοργάνωση:
1. Του 5ου “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χιλ. και
2. Του 3ου “Ορεινού Δρόμου Περαίας Χώρας” μήκους 10 χιλ.

Η διαδρομή του “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” είναι κοινώς αποδεκτή ως μια από τις πιο μοναδικά όμορφες διαδρομές της Ελλάδας ενώ και φέτος υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ελκυστική και ευχάριστη για τους αθλητές.
Αφετηρία της διαδρομής είναι το Παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου. Η διαδρομή αφού βγει από την πόλη, κινείται σε ένα νέο όμορφο μονοπάτι που μπαίνει στο δασωμένο ορεινό όγκο του βουνού. Στη συνέχεια διασχίζει όλη την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και κατηφορίζοντας με καταπληκτική θέα, τερματίζει πάλι στο Παραλιακό πάρκο. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας σε αυτή τη διαδρομή είναι μοναδικός στην Ελλάδα . Η θετική υψομετρική είναι 1380μ. .
Η διαδρομή των 10χιλιομέτρων έχει θετική υψομετρική 340μέτρα, ήπια κλίση και το μονοπάτι κινείται στο πρώτο και ανηφορικό μέρος του, πάνω σε παλιό εγκαταλελειμμένο δρόμο με υπέροχη θέα. Τα πρώτα 1.700μέτρα και τα 400μέτρα στο τέλος είναι σε άσφαλτο.
Και οι δύο διαδρομές κινούνται πάνω σε καλογραμμένα μονοπάτια ενώ η ομορφιά των τοπίων που εναλλάσσονται είναι μοναδική και η πανοραμική θέα θα ξεκουράσει κάθε αθλητή.

Τόπος συγκέντρωσης είναι το υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου (Τhermal Spa).

Αναλυτική περιγραφή και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα http://agwnasgeraneiwn2018.blogspot.gr/

Πώς πάμε:

Όπως ερχόμαστε από Ισθμό μπαίνουμε στο Λουτράκι και συνεχίζουμε επί της κεντρικής λεωφόρου (Ελ. Βενιζέλου). Διασχίζουμε την πόλη, συναντούμε μπροστά μας την πλατεία 25ης Μαρτίου (μαρμάρινα σιντριβάνια στα δεξιά). Συνεχίζουμε αριστερά της πλατείας και σε εξήντα μέτρα αριστερά μας είναι το Πάρκο Ειρήνης. Στην αρχή του πάρκου υπάρχει δρόμος όπου μπαίνοντας μπορούμε να βρούμε χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου μας. Επίσης, μπορούμε να σταθμεύσουμε και στο αριστερό μέρος του κεντρικού δρόμου.

Το Υδροθεραπευτήριο βρίσκεται στο τέλος του πάρκου και στο δεξί μέρος του δρόμου.

Η Γραμματεία θα λειτουργεί από τις 07.30 έως 09.00

Στη Γραμματεία κάθε αθλητής/τρια θα συμπληρώσει και θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει εξετασθεί πρόσφατα από γιατρό, είναι υγιής και τρέχει με δική του/της ευθύνη και θα παραλάβει τα αναμνηστικά, τον αριθμό και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Στις 9.00 θα ξεκινήσει η ενημέρωση των αθλητών-τριών για τον αγώνα και θα απαντηθούν όποια ερωτήματα υπάρξουν.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 09.15.

Ο χρόνος που δίνεται για τον τερματισμό των 22χλμ. είναι αυστηρά 5 ώρες και ανώτερος χρόνος διέλευσης από το Σταθμό της Αμυγδαλιάς (9οχλμ.) 2 ώρες.

Για τα 10χλμ. ο χρόνος τερματισμού είναι 1ώρα και 30 λεπτά.

Πέραν των χρονικών αυτών των χρονικών ορίων ο κάθε αθλητής/τρια που θα κινείται στο μονοπάτι/δρόμο θα τερματίσει με δική του/της ευθύνη.

Σταθμοί τροφοδοσίας

Στους σταθμούς ανεφοδιασμού των 22χλμ. θα υπάρχουν:

Στον 1ο Σταθμό (5χλμ.) νερό και ισοτονικό

στον 2ο Σταθμό (10χλμ.) νερό, coca cola, ισοτονικό, μπανάνα, μπάρες δημητριακών, αλάτι

στον 3ο Σταθμό (13.5χλμ.) νερό, coca cola, μπανάνα, σοκολάτα, αλάτι, ενώ

στον 4ο Σταθμό μόνο νερό

Στον Σταθμό τροφοδοσίας των 10χλμ. θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, μπάρες και σοκολάτα.

Στον τερματισμό θα έχουμε φρούτα, χυμό, μπανάνα και τοπικά εδέσματα όπως μπουγάτσα Περαχώρας, λουκούμια, παστέλι κλπ.