Ο 5ος ορεινός αγώνας των Γερανείων

0
4

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου διοργανώνει την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 την παράλληλη διοργάνωση:

    Του 5ου   “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χιλ. και
    Του 3ου   “Ορεινού Δρόμου Περαίας Χώρας” μήκους 10 χιλ.

Η διαδρομή του “Ορεινού Αγώνα Γερανείων”, δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι κοινώς αποδεκτή ως μια από τις πιο όμορφες και διαδρομές της Ελλάδας, ενώ και φέτος  υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ελκυστική και ευχάριστη για τους αθλητές.
Αφετηρία της διαδρομής είναι το Παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου  και αφού βγει από την πόλη κινείται σε νέο όμορφο μονοπάτι μπαίνει στο δασωμένο ορεινό όγκο του βουνού, διασχίζει την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και κατηφορίζοντας με καταπληκτική θέα, τερματίζει στο πάρκο.

Η θετική υψομετρική είναι 1400μ.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων έχει θετική υψομετρική 340 μέτρα, ήπια κλίση και το μονοπάτι κινείται στο πρώτο και ανηφορικό μέρος του, πάνω σε παλιό εγκαταλελειμμένο δρόμο με υπέροχη θέα. Τα πρώτα 1.700 μέτρα  και τα 700  μέτρα στο τέλος είναι σε άσφαλτο. Διαδρομή που τρέχεται σε όλο το μήκος της

Και οι δύο διαδρομές κινούνται  πάνω σε καλογραμμένα μονοπάτια ενώ η ομορφιά των τοπίων που εναλλάσσονται είναι μοναδική και η πανοραμική θέα θα ξεκουράσει κάθε αθλητή.

agwnasgeraneiwn2018.blogspot.gr