Από 1η Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις

0
44

Διαγραφή των προσαυξήσεων μέχρι 85% και των προστίμων μέχρι 95%, ταυτόχρονα με αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, για χρέη έως 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Βέβαια για να ενταχτεί κάποιος αγρότης στην ρύθμιση απαιτείται να έχει κάνει έναρξη εργασιών στην Εφορία, όπως έχει γράψει η Agrenda.

Οι αιτήσεις υπαγωγής στην ρύθμιση, η οποία εγκρίθηκε από τους θεσμούς στις 21 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου του 2018, θα μπορεί δε να εναχτεί κάποιος σε αυτήν έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ως ώρας είναι αν οι αγρότες που θέλουν να ρυθμίσουν παλιά χρέη που έχουν προς τον ΟΓΑ, απαιτείται να έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΦΚΑ, το 2017 και το 2018.

Επί του θέματος μίλησε στο πρώτο πρόγραμμα και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, λέγοντας ότι «από τον ερχόμενο Φεβρουάριο μπαίνει σε λειτουργία η πλατφόρμα για την ένταξη των ενδιαφερόμενων στη ρύθμιση των 120 δόσεων, για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν είναι πάνω από 20.000 ευρώ και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ».

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ για το 2017 θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από την επόμενη βδομάδα αρχίζει η ηλεκτρονική διαδικασία για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης μέσα σε δυο εβδομάδες.

Μάλιστα ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι ο στόχος είναι οι συντάξεις ως το 2020, να εκδίδονται μόλις σε ένα μήνα.