Μέχρι και 20 λεπτά ανά κιλό η τιμή παραγωγού στα Μέρλιν στο ξεκίνημα

0
28

Σχεδόν τριπλή τιµή παραγωγού σε σύγκριση µε πέρυσι πιάνουν τα πορτοκάλια ποικιλίας Μέρλιν στο ξεκίνηµα τη φετινής χρονιάς, στη χώρα µας. Οι πληροφορίες της εφηµερίδας Agrenda αναφέρουν ότι οι τιµές που «παίζουν» φέτος κυµαίνονται µεταξύ 15 και 20 λεπτών το κιλό όταν πέρυσι, δεν ξεπερνούσαν τα 7 λεπτά.
Την περίοδο 2016-2017 η τιμή στον παραγωγό δεν ξεπερνούσε τα 7 λεπτά το κιλό, κατά το ξεκίνημα.Την περίοδο 2016-2017 η τιμή στον παραγωγό δεν ξεπερνούσε τα 7 λεπτά το κιλό, κατά το ξεκίνημα.

Εν τω µεταξύ, οµαλά «φεύγουν» οι τελευταίες φετινές Ναβαλίνες, λόγω της ικανοποιητικής ζήτησης που παρουσίασαν, ενώ στην εορταστική περίοδο και τις πρώτες ηµέρες του νέου έτους µετά από αυτές, δεν άλλαξε το σκηνικό όσον αφορά τις τιµές παραγωγού.

Πιο συγκεκριµένα, οι τιµές φτάνουν και τα 30 λεπτά για τον παραγωγό στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Οι τιµές κυµαίνονται µεταξύ 20 και 30 λεπτών, ανάλογα µε την ποιοτική κατάταξη και τον τεµαχισµό, µε το «χοντρό» πορτοκάλι της εν λόγω κατηγορίας 0,1,2 και 3 να πληρώνεται ήδη 30 λεπτά το κιλό στον παραγωγό.