Εκπαίδευση των Σαμαρειτών Κορίνθου στη σχολή Μηχανικού

0
109

 Στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράφει μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκε ακόμα μία εκπαίδευση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου. Η μετεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε 6/12/2017 στο  Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών  Ε.Τ.Α.Κ. του 747 ΤΜΧ  του Γενικού Επιτελείου Στρατού που εδρεύει στο Λουτράκι Κορινθίας και περιελάμβανε BLS/AED.

   Η εκπαίδευση είχε διάρκεια 6 ωρών όπου όλα τα στελέχη έκαναν πρακτική  στα πρωτόκολλα  της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και απινιδισμού καθώς και πνιγμονής. Για την εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκαν προπλάσματα και κατάλληλος εξοπλισμός για την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων.

     Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  Κορίνθου ευχαριστεί θερμά το Γενικό Επιτελείου Στρατού, τον Διοικητή του 747 ΕΤΜΧ Αντισυνταγματάρχη Κυριαζή Αριστομένη και τον Υποδιοικητή Ταγματάρχη Κουρελή Αλέξη του 747 ΕΤΜΧ για την εμπιστοσύνη τους και την συνεργασία τους.