Το υποβρύχιο drone για τον λάτρη του βυθού και τον… ψαρά

0
54

Ποιος είπε ότι τα drones είναι αποκλειστικά για τον αέρα; Κανείς φυσικά, κι αυτό το υποβρύχιο ρομπότ είναι η αποστομωτική απόδειξη.

Μπορεί και βυθίζεται σε βάθος 30 μέτρων και καταγράφει βίντεο υπερυψηλής ανάλυσης στα 4K, το οποίο στριμάρει κατευθείαν στο κινητό, από το οποίο γίνεται εξάλλου και η πλοήγησή του.

Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά, με το σόναρ του μπορεί να διακρίνει ψάρια ακόμα και στα 40 μέτρα μακριά, τα οποία δελεάζει και φέρνει κοντά στο αγκίστρι με ένα blue light.

Για όποιον δεν έχει εντυπωσιαστεί ακόμα, η εταιρία που το φτιάχνει, η PowerVision, μας προσφέρει μάλιστα και δυνατότητες πλοήγησης με τεχνητή πραγματικότητα, επιτρέποντάς μας να το κατευθύνουμε κουνώντας απλώς το κεφάλι μας!

Το λένε PowerRay και είναι μια αδιάβροχη υποβρύχια κάμερα που βρίσκει, καταγράφει και προσελκύει τα ψάρια ή μας χαρίζει απλώς εικονικές βουτιές σε μέρη αφανέρωτης ομορφιάς τόσο σε γλυκό όσο και αλμυρό νερό.

Η τιμή του είναι ομολογουμένως τσουχτερή, καθώς στην ευρωπαϊκή αγορά θα το βρείτε μεταξύ 1.599-2.099 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο, η μαγεία ωστόσο παραμένει…