Με τον ΕΟΣ Κορίνθου σε Νάξο και Κουφονήσια

0
27

ΝΑΞΟΣ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ
30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου 2017
Αγαπητοί ορειβάτες, συνοδοιπόροι και φίλοι ήρθε η ώρα να ετοιμαστούμε για Νάξο/Κουφονήσια.
Ένα μεγάλο νησί που βρίσκεται στο κέντρο των θαλάσσιων δρόμων του Αιγαίου, με επιβλητικούς ορεινούς όγκους και εύφορες κοιλάδες, που κατοικείται από κεφάτους ανθρώπους με παράδοση στη μουσική και το χορό, γεμάτη ομορφιές που μαγεύουν τους επισκέπτες. Με τη μακρόχρονη ιστορία της, τα σημαντικά μνημεία, αλλά και την έντονη τουριστική ζωή, κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα άλλα κυκλαδονήσια.
Το πρόγραμμά μας εκτός απροόπτου έχει ως εξής:

1Η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αναχώρηση: 5:30 το πρωί (αυστηρά, λόγω πλοίου) από το πάρκινγκ του Αγίου Νικολάου για το λιμάνι της Ραφήνας με προορισμό την όμορφη Νάξο.

Αναχώρηση από Ραφήνα: 8:05 το πρωί με το FAST FERRIES EKATERINI σε οικονομική θέση.

Άφιξη: 13:45. Μετάβαση και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Ελεύθερο απόγευμα/βράδυ για ξεκούραση, βόλτα στη γραφική χώρα και στο κάστρο της, στο αρχαιολογικό μουσείο και το ηλιοβασίλεμα στην «Πορτάρα» την πύλη του ναού του Απόλλωνα.

2Η ΜΕΡΑ ΠΕΠΜΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΚΥΝΙΔΑΡΟΣ-ΕΓΓΑΡΕΣ

Η εξόρμηση προσφέρει μια ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, θεωρείται η καλύτερη διαδρομή. Ξεκινάμε από τη χώρα με ώρα αναχώρησης 8:00 το πρωί με λεωφορείο (περίπου μισή ώρα) για το χωριό Κυνίδαρος. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, θα συναντήσουμε την αρχαία πηγή του Γαρίνου, την τρίκλιτη εκκλησία του Αγίου Αρτεμίου χτισμένη τον 18ο αιώνα πάνω σε ναό της Άρτεμης, το ναό του Αγίου Δημητρίου, το δίτοξο γεφύρι Χαλάνδρων και μετά μέσα από το μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι θα βγούμε στον Άγιο Γεώργιο, στην Παναγία Μοναστηριώτισσα, στο εγκαταλειμμένο χωριό Μέσα Γειτονιά και από το Πυργάκι Μπρατουνα θα φτάσουμε στις Εγγαρές. Εκεί έχουμε τη δυνατότητα να φάμε στην τοπική ταβέρνα.

Διάρκεια διαδρομής: 3,5 ώρες. (http://www.naxos.gr/gr/naxos/drastiriotites/pezoporia/article/?aid=2025)

Απογευματινή πρόταση για όσους επιθυμούν: βόλτα στην Απείρανθο, το μόνο χωριό της Νάξου που έχει πέντε μουσεία (αρχαιολογικό, γεωλογικό, φυσικής ιστορίας, λαογραφικό, εικαστικών τεχνών), όλα στο κέντρο του χωριού (http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/08/blog-post_8191.html).

Στην Απείρανθο μπορούμε να πάμε με το ΚΤΕΛ, η απόσταση από τη χώρα είναι περίπου μια ώρα, όμως οι ώρες δρομολογίων δεν είναι και οι πιο ευέλικτες – θα πρέπει να φύγουμε στις 3:00 και να επιστρέψουμε στις 21:00.

3Η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΝΩ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Αναχώρηση: Στις 9:00 το πρωί από τη Νάξο για Άνω Κουφονήσι, όπου θα περιμένουμε μέχρι τις 17:00, με ελεύθερο πρόγραμμα.

Το κόστος του πλοίου θα είναι περίπου στα 30 € (ανάλογα με τη συμμετοχή, γι αυτό σας παρακαλώ δηλώστε εγκαίρως). Η εξόρμηση αυτή θα γίνει Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος… Ίσως χρειαστεί αλλαγή του προγράμματος αν τα μποφώρ απαγορεύουν τον απόπλου.

4Η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΟΥ-ΠΟΤΑΜΙΑ-ΚΟΥΡΟΙ-ΜΕΛΑΝΕΣ

Αναχώρηση: 8:00 το πρωί από τη χώρα προς το χωριό Γαλανάδο για την περιοχή Γυρουλα, μετά το χωριό Σαγκρί όπου θα δούμε ναό αφιερωμένο στη θεά Δήμητρα. Ο ναός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία κτίσματα της Νάξου. Χτισμένος μεταξύ 530-520π.Χ. από λευκό μάρμαρο δεσπόζει στο ύψωμα μιας εύμορφης κοιλάδας με θέα τόσο προς τη θάλασσα όσο και προς το βουνό του Ζα. Μετά θα κατευθυνθούμε προς την περιοχή Μητροπόλου απ όπου αρχίζει η πεζοπορία μας. θα περάσουμε από: Άγιο Μάμμα, Κάτω Ποταμιά, Μέση Ποταμιά, Άνω Ποταμιά, Κούρους και θα καταλήξουμε στο χωριό Μέλανες. Εκεί θα γευματίσουμε στην υπέροχη ταβέρνα του χωριού.

Διάρκεια διαδρομής: 5 ώρες (μαζί με τις στάσεις).

Το βράδυ υπάρχει η πρόταση να φάμε και να γλεντήσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα σε τοπική ταβέρνα της χώρας της Νάξου.

5Η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το πρωινό της Κυριακής θα έχει πρόγραμμα ελεύθερης επιλογής. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί με το ΚΤΕΛ τις κοντινές παραλίες Άγ. Προκόπιο, Αγ. Άννα, Πλάκα για μπάνιο και φαγητό ή οτιδήποτε άλλο επιλέξει με έγκαιρη επιστροφή για την αναχώρησή μας από το νησί.

Η αναχώρησή μας είναι στις 15:00 για Ραφήνα με το FAST FERRIES EKATERINI, σε οικονομική θέση. Άφιξη στη Ραφήνα: 20:50 όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για επιστροφή στην Κόρινθο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω καιρού ή άλλων συνθηκών που ίσως προκύψουν στο νησί το πρόγραμμα ενδέχεται να υποστεί αλλαγές. Οι διαδρομές είναι εύκολες και μέσα από βλάστηση στο μεγαλύτερο μέρος τους. Τα μπατόν είναι απαραίτητα καθώς θα έχουμε και κατηφορική πορεία. Έχουν μελετηθεί και άλλες εναλλακτικές πεζοπορίες αν χρειαστεί.

Σας παρακαλώ να δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως για τις πεζοπορίες που σας ενδιαφέρουν, τη μονοήμερη στο Κουφονήσι και τις ταβέρνες. Οι αρμόδιοι επαγγελματίες πρέπει να ενημερωθούν για να μπορέσουν να μας φροντίσουν καλά και σωστά.

Επιπρόσθετες πληροφορίες για το νησί και για δραστηριότητες για όσους δεν επιθυμούν να περπατήσουν θα δοθούν μέσα στο λεωφορείο.

Εξοπλισμός: Μποτάκια ορειβατικά, μπατόν, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, νερό, ξηρά τροφή, μαγιό και πετσέτα για όσους κάνουν μπάνιο.

Κόστος εξόρμησης: 160 € (για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο)

150 € (για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο)

200 € (για όσους επιλέξουν διαμονή σε μονόκλινο)

Πρωινό δεν περιλαμβάνεται στην τιμή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΗ.

Προκαταβολή και εξόφληση:

Η καταβολή προκαταβολής (100 €) μέχρι 14 Αυγούστου και η

Εξόφληση αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην αρχηγό:

Αναστασία Χρήστου 69 72 122 891 και

στο τηλ. του συλλόγου 27410 29970

(Τετάρτη και Παρασκευή 20:00 – 22:00)