Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα ανασφάλιστα ΙΧ

0
5

Όσοι δεν έχουν ασφαλίσει ή καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους μέχρι σήμερα τότε για το σύστημα θεωρούνται παραβάτες και θα επιβαρυνθούν με νέα πρόστιμα-παράβολα
Λίγες μόνο ώρες έμειναν για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους και είχαν μία δεύτερη ευκαιρία να τα ασφαλίσουν ώστε να γλιτώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όσοι δεν έχουν ασφαλίσει ή καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους μέχρι σήμερα, Παρασκευή, τότε για το σύστημα θεωρούνται παραβάτες και θα επιβαρυνθούν με νέα πρόστιμα-παράβολα τα οποία θα κυμαίνονται από 100-250 ευρώ, με βάση τον κυβισμό του κάθε οχήματος.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική διάταξη με τα πρόστιμα-παράβολα, τα οποία θα διαμορφωθούν ως εξής:

– 100 ευρώ για δίκυκλα μέχρι 250 κυβικά εκατοστά
– 150 ευρώ για δίτροχα πάνω από 250 κυβικά εκατοστά
– 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως  1.000 κυβικά εκατοστά
– 250 ευρώ για αυτοκίνητα πάνω από 1.000 κυβικά εκατοστά

Πάντως όσοι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έχουν ήδη καταβάλει το πρόστιμο-παράβολο των 250 ευρώ -υπολογίζεται πως είναι περίπου 6.000- και στη συνέχεια ασφάλισαν το όχημά τους, θα πρέπει να αναμένουν πίσω τα 250 ευρώ καθώς θα τους επιστραφούν.

Περισσότερα από 320.000 οχήματα ασφαλίστηκαν από την 1η Ιουνίου, καθώς μετά το αλαλούμ και την αναστάτωση που προκάλεσαν τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν στους φορολογούμενους, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έτρεξαν είτε να ασφαλίσουν τα οχήματά τους είτε να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα.

Μετά τον πανικό που επικράτησε στις επιστολές πολλών ιδιοκτητών οχημάτων που τους παρουσίαζε κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, δόθηκε εντολή για παράταση έως και σήμερα ώστε να γίνει επανέλεγχος και να διορθωθούν όλα τα λάθη, αλλά και να ασφαλιστούν όσα αυτοκίνητα είναι δεν είναι ασφαλισμένα.