Ο ήρωας του σχολείου με σύνδρομο Down (Βίντεο)

0
23

Η 21η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στα άτομα με σύνδρομο Down.

Η ημέρα δεν επιλέχτηκε τυχαία, αλλά από τα αριθμητικά δεδομένα του συνδρόμου (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος = 3.21). Στόχος του εορτασμού αυτής της ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τα ιδιαίτερα αυτά άτομα.

Τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν μια ήπια έως μέτρια νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες, αλλά κάποια από αυτά εφ’ όσον βρίσκονται σε κατάλληλο περιβάλλον και έχουν τις κατάλληλες θεραπείες διδασκαλίας, καταφέρνουν να σπουδάσουν και είναι σε θέση να εργαστούν και να προσφέρουν σε διάφορους τομείς.

    Οπως και ο Ρόμπερτ Λιούις που με τη βοήθεια των συμμαθητών του έγινε… ήρωας τους!

Ο 19χρονος Ρόμπερτ πάσχει από σύνδρομο Down, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να συμμετέχει με χαρά στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου του. Το βίντεο που βλέπετε έκανε τον γύρο του κόσμου. Δείχνει τον Ρόμπερτ να αστοχεί αρχικά σε ένα τρίποντο, αλλά εν συνεχεία ευστοχεί στο νικητήριο καλάθι για την ομάδα του, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα του σχολείου του, Franklin Road Academy, απέναντι στο Nashville.

Αποτέλεσμα να πανηγυρίζει μαζί του ακόμη και ο… αδερφός του που ήταν στην αντίπαλη ομάδα και τον μάρκαρε, αλλά και τον σηκώνει στα χέρια όλο το σχολείο. Γιατί εκείνο το βράδυ για εκείνους ήταν ο ήρωας του σχολείου…