Χάνεται η ελληνικότητα της φέτας;

0
48
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Η διατλαντική εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά, ανοίγει την πόρτα σε νέους παραγωγούς ανά τον κόσμο να παράξουν προϊόντα με την ετικέτα της φέτας χωρίς συγκεκριμένες προδιαγραφές

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει αναγνωρίσει την ελληνική φέτα ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, καθώς μετά από πολλούς δικαστικούς αγώνες κατοχυρώθηκε πως η φέτα παρασκευάζεται με συγκεκριμένο παραδοσιακό τρόπο από γάλα αιγοπροβάτων, όμως ένα παραθυράκι στη νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Καναδά δίνει τη δυνατότητα σε νέους παραγωγούς να παράξουν προϊόντα με την ονομασία της φέτας χωρίς όμως να πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, απειλώντας ένα προϊόν που αποτελεί σήμα κατατεθέν της χώρας μας.

Η συμφωνία ΕΕ-Καναδά παρά τις έντονες πιέσεις της ελληνικής πλευράς που ζήτησε η φέτα να μπει στην κατηγορία των αυστηρώς προστατευομένων προϊόντων, τελικώς οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο Καναδάς πέτυχε η προστασία προέλευσης για τη φέτα να ισχύει μόνον για μελλοντικούς παραγωγούς φέτας, και όχι για τους υφιστάμενους που παράγουν με την ονομασία φέτα τυριά με αγελαδινό γάλα ή ακόμα και με γάλα βίσωνα.

Αυτή η επιλογή αποκαλείται στην ορολογία διεθνών διαπραγματεύσεων εμπορίου  “Grandfathering” ή  σύσταση / αναγνώριση «Grandfatherrights». Έτσι νομιμοποιούνται, με ρητή αποδοχή της ΕΕ, οι υφιστάμενοι παραγωγοί φέτας από αγελαδινό ή και άλλων ζώων γάλα στον Καναδά να συνεχίσουν να παράγουν με τον τρόπο αυτό τυριά τα οποία θα μπορούν να συνεχίσουν να διοχετεύουν στην Καναδική αγορά με το όνομα φέτα εις το διηνεκές.

Η συγκεκριμένη όμως οπισθοχώρηση της ΕΕ, δε θέτει σε κίνδυνο την ελληνικότητα της φέτα μόνο στον Καναδά, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η ΕΕ και κατά συνέπεια η χώρα μας, ως μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου θα αναγκαστεί στο μέλλον να κάνει την ίδια παραχώρηση και σε άλλες τρίτες χώρες που παράγουν τυριά τύπου “φέτας”. Έτσι λοιπόν μέσα από αυτή την “κατάκτηση” του Καναδά, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα προστασίας της φέτας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δυστυχώς, για την ελληνική πλευρά μετά και την υπαναχώρηση της Βαλονίας(κρατίδιο του Βελγίου) που προέβαλε αντιστάσεις στην υπογραφή της συμφωνίας ο δρόμος πια για την υπογραφή της είναι ανοιχτός και η όποια πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης με στόχο την προστασία της φέτας μοιάζει τουλάχιστον για την ώρα απίθανη.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn