Εργα υποσχέθηκε στο Ξυλόκατρο ο Δέδες!

0
19

 Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών
κ. Γ. Δέδε με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Η. Ανδρικόπουλο, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Κορίνθιας κα. Μ. Θελερίτη, κ. Γ. Τσόγκας, κ. Γ. Ψυχογιός. Ο κ. Χ. Δήμας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα υποδομών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και ειδικότερα τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.
Στην συζήτηση που έγινε σε άριστο κλίμα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Γ. Γραμματέα για όλα τα σοβαρά προβλήματα υποδομών που ταλανίζουν τον Δήμο.  Ο κ. Δέδες δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την προσπάθεια αντιμετώπισης τους και αναλυτικότερα υποσχέθηκε εκ μέρους της Γραμματείας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για: 
·         την δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων με έμφαση τις ζημίες που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες,
·         την αντιμετώπιση των διαβρώσεων των ακτών, όλου του παραλιακού μετώπου του Δήμου,
·         την κατασκευή γέφυρας στο Ζαχολίτικο ποταμό στο Δερβένι,
·         την αδειοδότηση της Μαρίνας Ξυλοκάστρου,
·         την βελτίωση/συντήρηση του παλαιού οδικού δικτύου,
·         την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του οδικού δικτυού των Τρίκαλων,
·         την αντιμετώπιση επιμέρους ζητημάτων υποδομών.
Από μέρους τους, οι βουλευτές εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου υποσχέθηκαν να συνδράμουν σε αυτήν με όλες τους τις δυνάμεις.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον Γ. Γραμματέα και τους βουλευτές για την άμεση ανταπόκριση και την συμπαράστασή τους στα σοβαρά ζητήματα του Δήμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αρίστη συνεργασία τους αποτελεί βασικό παράγοντα για την επίλυση των προβλημάτων, την αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.