Πανσέληνος: Κάτω από τη δύναμη του φεγγαριού

0
36

Θεωρίες, αστικοί μύθοι, δοξασίες, θρύλοι, επιστημονικά στοιχεία, έρευνες για τις μαγνητικές επιρροές, ψυχολογικές έρευνες, η επιστήμη τελευταία φαίνεται πως μπορεί να τεκμηριώσει ακόμη και ότι είναι ασφαλέστερο να πραγματοποιούνται επεμβάσεις… όταν το φεγγάρι γεμίσει.

Πρόσφατη μελέτη μάλιστα υποστηρίζει ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε εγχείρηση κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου – κυρίως όσον αφορά καρδιολογικά προβλήματα έχουν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας.
AdTech Ad

Με την Πανσέληνο έχουν συνδεθεί ακραίες αποκρυφιστικές τεχνικές αλλά και μικρά αθώα τεχνάσματα από γενιά σε γενιά και από τόπο σε τόπο.

Όπως και να έχει η μαγεία της είναι πολυεπίπεδη και εκτός από το μυστήριο που συνοδεύει το φαινόμενο η ισχυρότερη επιρροή της είναι η απλότητά της.

Στις 18 Αυγούστου με φόντο την Πανσέληνο όπως και αν αντιλαμβάνεται ο καθένας το φαινόμενο στάσου κάτω από το φως της και απόλαυσέ τη, δέξου την ευεργετική της δύναμη στην ψυχή και άφησε πίσω όσους μιλούν για αρνητικές… δυνάμεις.

Αφήνοντας πίσω τις συμπτώσεις ή τα στατιστικά λάθη, την καθημερινότητα που βαραίνει επέλεξε τον τρόπο και τον τόπο που θα μείνεις… «άυπνος» για να ζήσεις τη βραδιά.

 Εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά., θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, ημέρα της πανσελήνου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου.

Δείτε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων