Τα δέκα ταχύτερα αναπτυσσόμενα επαγγέλματα

0
12

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε αυτούς τους κλάδους πρόκειται να ξεπεράσει τον μέσο όρο στις ΗΠΑ.
Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ίσως είναι πιο υγιής απ’ ό,τι φαίνεται. Μια νέα μελέτη από την CareerBuilder και το τμήμα ερευνών της, δείχνει ότι η απασχόληση σε 1 στους 3 κλάδους της αμερικανικής οικονομίας πρόκειται να αυξηθεί. «Η ανάπτυξη θα είναι ευρεία, καλύπτοντας τα πάντα, από τις υπηρεσίες IT μέχρι την προπονητική» λέει ο Ματ Φέργκιουσον, διευθύνων σύμβουλος της Career Builder. «Κι αυτό είναι μια καλή ένδειξη σταθερότητας στην αγορά εργασίας».
AdTech Ad

Στις ΗΠΑ προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 7,2 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας την περίοδο 2016 – 2021, κάτι που μεταφράζεται σε ρυθμούς αύξησης 4,6%. Όμως, βάσει δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από πάνω από 90 εθνικές και πολιτειακές πηγές, η έρευνα έδειξε ότι σε μια ποικιλία κλάδων ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας θα αγγίξει τουλάχιστον το 15%, ενώ σε μερικούς το ποσοστό θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Οι 10 κορυφαίοι κλάδοι στη λίστα της CareerBuilder, μαζί με τον ρυθμό ανάπτυξής τους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια είναι οι εξής:

    Διαδικτυακές πωλήσεις λιανικής – 32%
    Μεταφραστικές υπηρεσίες – 28%
    Φυσιοθεραπεία / Εργοθεραπεία / Λογοθεραπεία – 25%
    Παροχή ιατρικής φροντίδας κατ’ οίκον – 24%
    Οίκοι ευγηρίας – 24%
    Γραφεία telemarketing, άλλα κέντρα επικοινωνίας με πελάτες – 20%
    Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο μάρκετινγκ – 20%
    Περιβαλλοντικές οργανώσεις – 19%
    Σχεδιασμός υπολογιστικών συστημάτων – 19%
    Διαχείριση χαρτοφυλακίου – 18%

Τρεις από τους top-10 κλάδους αντανακλούν τη γήρανση του πληθυσμού στις ΗΠΑ ενώ η σταθερή επέκταση των αμερικανικών εταιρειών σε αγορές του εξωτερικού θα αυξήσει τη ζήτηση για μεταφραστές. Παράλληλα, η μεγάλη αύξηση στο εργατικό δυναμικό που απασχολείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο (σχεδόν κατά το ένα τρίτο) συνιστά ένα κακό νέο για τα μη διαδικτυακά καταστήματα με φυσική παρουσία.

(ΠΗΓΗ: Fortunegreece)