Στον Αστερισμό της Αρχαίας Κορίνθου… 24 ώρες γεμάτες από το πιο “αρχαίο” ταξίδι!

0
51
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Αφιέρωμα στην Αρχαία Κόρινθο φιλοξενεί η ιστοσελίδα ”Μυθική Πελοπόννησος’‘, προτρέποντας τους επισκέπτες σε ένα οδοιπορικό ανάμεσα στο πιο αυθεντικό τοπίο με φόντο τον Αρχαιολογικό χώρο αλλά και την πεζοπορία στον Ακροκόρινθο. Πλάι στα αυθεντικά σοκάκια, τις ντελικάτες τοπικές γεύσεις αλλά και τα τοπικά προϊόντα που παραπέμπουν σε τραπέζια της αρχαιότητας…

“Γίνε και εσύ ένα με τους ανθρώπους της…
  δημιούργησε την εμπειρία μαζί τους…”

“Η πρώτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου…υπογράφει την πιο επιβλητική εμπειρία θεματικού τουρισμού
Το οδοιπορικό σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και πολιτιστικά κέντρα της αρχαιότητας ξεκινά με τον πιο γοητευτικό τρόπο μόλις ακριβώς εισέλθεις στη πόλη της Κορίνθου. Και αυτό γιατί το πρώτο πράγμα που θα συναντήσεις πριν κατευθυνθείς στην Αρχαία Κόρινθο για να βιώσεις την πιο θεματική εμπειρία θα κάνεις στάση στον Ισθμό της Κορίνθου όπου θα περιπλανηθείς με μία θέα που θα ξεκινά από τα ψηλά και θα κατευθύνεται μέχρι βαθιά…τον βυθό.

Ένα κατασκευαστικό όνειρο-πρόκληση όπως έχουν αποκαλέσει με την πρώτη μαρτυρία να προκύπτει το 602 π.Χ. Οι εργασίες διάνοιξης ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου 1882 και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η “Άφνειός Κόρινθος” αναδείχθηκε από το τότε σε ένα σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο με τον Ισθμό να κοσμεί την πόλη και να αποτελεί το σήμα κατατεθέν.
Ο επισκέπτης τον αντικρίζει και τον περιδιαβαίνει ακριβώς στη είσοδο της Κορίνθου ο οποίος προσφέρει μία θεματική πρόταση που φιγουράρει ψηλά. Εκατοντάδες ταξιδιώτες περνούν και “κλέβουν” κάτι από την αίγλη του. Ένας αδιαμφισβήτητος θαλάσσιος “ομφάλιος λώρος” μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου όπου κάθε χρόνο διαπλέεται περίπου από 15.000 περίπου πλοία διαφορετικών εθνικοτήτων. Πρόκειται λοιπόν για το αξιοθέατο που δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να προσπεράσεις καθώς πέραν την υπέροχης βόλτας που μπορείς να δημιουργήσεις στους “κόλπους” του, έχεις την ευκαιρία να “σχεδιάσεις” το πιο μεγάλο “άλμα” εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ο εναλλακτικός-θεματικός τουρισμός εδώ βρίσκει τον τόπο του με ένα από τα πιο δημοφιλή extreme spore να κατοικεί στον Ισθμό προσελκύοντας πλήθος κόσμου. Ο λόγος φυσικά για το Bungee Jumping, ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτείς τον Ισθμό και να δημιουργήσεις μία εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Ένα experience μοναδικό που δύσκολα περιγράφεται με λόγια αλλά σίγουρα περιγράφεται με την απόφαση σου να το κάνεις και να το “υπογράψεις”. Η πλατφόρμα βρίσκεται στο κάτω μέρος της τουριστικής γέφυρας της Κορίνθου σε ύψος 80 μέτρων από την επιφάνεια του νερού και πολλοί είναι αυτοί που πλέκουν το εγκώμιο ως ένα από τα καλύτερα σημεία για Bungee στον κόσμο.

“360 μοίρες γύρω από το Κάστρο…
Το μεγαλύτερο αφήγημα του τόπου “κατοικεί” ψηλά και μεταφέρει μία μακρά ιστορία και ένα ανεξίτηλο “βίωμα” αιώνων.
Κάστρα που έγιναν μύθοι, που κρύβουν πρόσωπα και ιστορίες, που αναγεννούν πολιτισμικά βιώματα και που αναδεικνύουν και αντανακλούν μία αρχιτεκτονική τού τότε στο σήμερα.
Πρόκειται για “Ζωντανά Μνημεία” τα οποία έχουν αφήσει και συνεχίζουν να αφήνουν ανεξίτηλη την πορεία τους στο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Αυτά τα κάστρα έγιναν μύθοι που δεν βασίστηκαν μόνο στην ψυχή των ανθρώπων που τα διαφύλαξαν, αλλά και στη δύναμη των υλικών. Και σήμερα γίνονται εκτός από πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών και αντικείμενο έρευνας, μέσω της οποίας αναζητείται όχι μόνο η ιστορία και η ένταξή τους στη σύγχρονη ζωή, αλλά και η αποτελεσματική αξιοποίησή τους από τις εκάστοτε τοπικές κοινωνίες με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού brand της περιοχής.

Κάποτε τα κάστρα “σφράγισαν” τη ζωή των κατοίκων που τα χρησιμοποιούσαν ως μέσο προστασίας απέναντι στον φόβο και για την αντιμετώπιση μίας πολεμικής σύγκρουσης, σήμερα όμως “ανοίγουν” και δημιουργούν μία νέα ζωή, δημιουργούν ένα κάλεσμα προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες για νέα δράση καθώς αποτελούν το σημείο αναφοράς των πόλεων στις οποίες ανήκουν.
Φέρουν ένα βαθύ ιστορικό βίωμα και η πολιτιστική τους συνέχεια μέχρι σήμερα επιβεβαιώνει στο έπακρο τη δράση και την πορεία τους. Η πρώτη σοβαρή και συστηματική προσπάθεια για την προστασία των αρχαίων ακροπόλεων και κάστρων της Ελλάδας άρχισε το 1922, με τις καστροπολιτείες από τον Βορρά μέχρι τον Νότο να διασφαλίζονται ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

Να φωτίζεις το αφήγημα του τόπου σου…Να προσφέρεις την “αναγέννηση” του με σύγχρονο τρόπο, νέες μεθόδους και με δημιουργικότητα και φαντασία να δημιουργείς καθημερινά μία νέα κοιτίδα που θα εμπνέεται από αυτό.
Το παρελθόν και το παρόν του είναι ήδη λαμπρό. Με νέα οπτική και νέα κατεύθυνση όμως, μπορείς να δημιουργήσεις και το “λαμπρό του μέλλον” το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από σένα…Άλλωστε εσύ δημιουργείς την εμπειρία !

“H θεματική εμπειρία “ψιθυρίζει” τον δρόμο προς…Αρχαία Κόρινθο

24 ώρες σε ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικά αρχαία κέντρα της χώρας αναβιώνει την εμπειρία σου και την εντάσσει στο σήμερα. Με ένα παζλ από πολιτισμό, ιστορίες, φυσικό τοπίο, προορισμούς και οδοιπορικά, γαστρονομία και άπλετα τοπικά προϊόντα να ενορχηστρώνουν ένα σύγχρονο experience με τις μνήμες πάντα να σε καθοδηγούν προς ένα χωρόχρονο απόλυτα μοναδικό.

Με τον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό Κόλπο να αγκαλιάζει μία θέα που ξεκινάει εκεί ψηλά, στο μαγικό Ακροκόρινθο με τις οχυρώσεις του να χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα π.Χ. και να φτάνουν έως την εποχή της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας τον 17ο αιώνα μ.Χ.
Συστατικά στοιχεία που συνομιλούν απευθείας με το παρόν τα οποία όλα μαζί δημιουργούν ένα οδοιπορικό σε όλες τις βαθμίδες του χρόνου. Εσύ πρωταγωνιστείς και το “αρχαίο” περιβάλλον σε συνοδεύει για να απογειώσεις το ταξίδι σου.
Ένα ταξίδι “θεματικό”…καθώς μορφές θεματικού τουρισμού ξετυλίγουν την δική τους ιστορία και σε καλούν σε ένα νέο αφήγημα. Με τον πολιτιστικό τουρισμό να συναντά τον θρησκευτικό, την γαστρονομική κουλτούρα να συνομιλεί με την εντοπιότητα και τα τοπικά προιόντα και το ανατρεπτικό φυσικό τοπίο να Αλληλεπιδρά με το χωρίο της Αρχαίας Κορίνθου σχεδιασμένο με έναν τρόπο παραδοσιακό και κυρίως…αυθεντικό.

“Στο Αρχαιολογικό Μουσείο συναντάς… μία ισχυρή πόλη – κράτος με πολλά πρόσωπα

Αναπόσπαστο κομμάτι ενός προορισμού είναι φυσικά ο πολιτισμός του. Η ιστορία, η κουλτούρα και ο χαρακτήρας του από τα οποία ουσιαστικά δημιουργείται ένας ολόκληρος πυρήνας.

Η περιδιάβαση σε κάποιο μουσείο μοιάζει με περιδιάβαση στην Ιστορία.. Κινείσαι εν μέσω μιας διαδοχής αντικειμένων, μιμούμενος το πέρασμα του χρόνου και ανακαλύπτοντας προφανώς εξελικτικές αλλαγές ή ακόμη και κάποια σταδιακή ανάπτυξη όσον αφορά την φόρμα, το ύφος, τα εφευρήματα, την αξία ή την νοοτροπία.
Το μουσείο, το κράτος έθνος και η σύγχρονη αντίληψη του πολιτισμού εμφανίστηκαν μαζί. Και δεν πρόκειται για απλές έννοιες, για απλές λέξεις αλλά για δημιουργήματα μέσω από τα οποία έρχεται η εξέλιξη, η παιδεία, ο πολιτισμός και καθετί που ισοδυναμεί με πρόοδο.

Το μουσείο και τα εκθέματα του είναι ζωντανοί οργανισμοί.. Κανένα μουσειακό αντικείμενο δεν είναι βουβό, απεναντίας όλα τους είναι εξ ορισμού εφοδιασμένα με ένα θρύλο και μία διεύθυνση στο πολιτισμικό και ιστορικό χωρόχρονο. Τα μουσεία καθιστούν αναγνωρίσιμο το ορατό. Και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου κάτι τέτοιο το έχει ήδη κατακτήσει.
Ετοιμάσου να προσγειωθείς σε μία εξολοκλήρου “θεματική ξενάγηση” με την περιδιάβαση σου να βρίσκεται ανάμεσα σε διαφορετικά μουσειακά πλαίσια. Η μετάβαση από την Κόρινθο των προϊστορικών χρόνων στην Κόρινθο που αποτελεί μία ισχυρή πόλη – κράτος θα σε εντυπωσιάσει.
Στην Κόρινθο ως αποικία των Ρωμαίων θα ανακαλύψεις ένα άλλο πρόσωπο της πόλης στην οποία θα “χαθείς” κυριολεκτικά σε ένα σημαντικό αριθμό ψηφιδωτών από τις ρωμαϊκές επαύλεις καθώς και σε αντικείμενα υψηλού κάλλους προερχόμενα από την μεταβυζαντινή περίοδο καθώς και από την εποχή της Φραγκοκρατίας.
Γυρεύοντας την “θεραπεία” κάνεις ένα βήμα για το ιερό θεραπευτήριο της αρχαίας πόλης, το Ασκληπιείο μέχρι να “βγεις στο φως” του αίθριου με γλυπτά, ανάγλυφα και επιγραφές ελληνικές και λατινικές να διηγούνται τις δικές τους ιστορίες.
Τα κεραμικά από την άλλη πλευρά, νομίζω πως έχουν να σου ανακαλύψουν πολλά μυστικά με μία κεραμική τέχνη να φαντάζει απλά ιεροτελεστία.

 

“Ο Αρχαιολογικός Χώρος σε “εγκλωβίζει” και σε “προσγειώνει” κάπου ψηλά…

Γύρω από τον αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα ένας ολόκληρος κόσμος σε συναντά και σου συστήνεται. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να αφουγκραστείς στο μέγιστο το φυσικό τοπίο και τον περιβάλλοντα χώρο που “περπατούν” μαζί σου και διηγούνται κάθε σημείο που επισκέπτεσαι μέχρι να φτάσεις στα πιο ψηλά “στρώματα” του Κάστρου.
Από το Αμφιθέατρο, το ιερό της Δήμητρας και Κόρης, το Ναό του Απόλλωνα μέχρι το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου, την Κρήνη Γλαύκη και το Ωδείο και άλλα τόσα μπροστά στα οποία στέκεις άφωνος. Ένα πολιτισμικό ντελίριο ξεδιπλώνεται μέσα σε ένα χώρο ιερό, ισχυρό, απαράμιλλο και ανατρεπτικό.
Ένα πραγματικό “παιχνίδι” στην αρχαιότητα ανακαλύπτοντας στοές, κεραμικά εργαστήρια, λουτρά, ναούς και τείχη που “γράφουν” ολόκληρα βιώματα ολόκληρων εποχών.

“Ακροκόρινθος…περίτρανα τρανός σαγηνεύει στο πιο ψηλό διάζωμα
Ένα από τα πιο γοητευτικά και μαγικά κάστρα της Πελοποννήσου περιμένει να το ανακαλύψεις και να διεισδύσεις σε ένα αφήγημα που ακροβατεί μεταξύ βυζαντινής περιόδου, Φραγκοκρατίας, Ενετοκρατίας και Τουρκοκρατίας.
Εκεί στα Νοτιοδυτικά της Αρχαίας Κορίνθου η καστροπολιτεία διαθέτει μία αίγλη αξεπέραστη και έναν μεγαλοπρεπή χαρακτήρα απαράμιλλο που πραγματικά σαγηνεύει και εγκλωβίζει κάθε περαστικό μέσα στα οχυρωματικά τείχη. Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες ταξιδιώτες αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια για να το επισκεφθούν και να το περπατήσουν από άκρη σε άκρη.
Σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων και με θέα που αγκαλιάζει όλη την Κορινθία ανακαλύπτεις μύθους, μυστικά και ιστορίες και παράλληλα απολαμβάνεις ένα αγροτουριστικό τοπίο που γυρνά 360 μοίρες γύρω από σένα.
Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας, βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο για να εξερευνήσεις ένα τόπο που απλά σε γεμίζει με αμέτρητες εμπειρίες και εκπλήξεις. Είναι ωστόσο μία εξαιρετική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πανέμορφο πικ νικ με τοπικά προιόντα που θα έχεις εφοδιαστεί από το χωριό με την γεύση να συμπληρώνει την θέα που θα στέκει ακριβώς απέναντι σου.

“ Στα βήματα… του Αποστόλου Παύλου
Ο θρησκευτικός τουρισμός στην Αρχαία Κόρινθο έχει σίγουρα την τιμητική του και φυσικά τον τόπο του. Το Rostra αλλιώς την Ρωμαϊκής Αγοράς αποτελεί ένα από πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και αξιοθέατα τις περιοχής με τις επισκέψεις να διαδέχονται η μία την άλλη.
Ο Απόστολος Παύλος στο πλαίσιο των περιοδειών του για την διάδοση του Χριστιανισμού σε πολλές περιοχές του ελλαδικού χώρου επισκέφθηκε και την Κόρινθο η οποία αποτέλεσε και την τελευταία του στάση στα μέσα του 1ου αιώνα μ.Χ.
To λεγόμενο Βήμα του Αποστόλου Παύλου είναι η μεγάλη εξέδρα που βρισκόταν στο κέντρο της Ρωμαϊκής Αγοράς της Αρχαίας Κορίνθου, από όπου οι αξιωματούχοι απευθύνονταν στους πολίτες. Προφανώς, λόγω της σύνδεσής του με τον Απόστολο το Βήμα μετατράπηκε κατά τη βυζαντινή περίοδο σε χριστιανικό ναό.

 

“Nα σε “φιλέψω” τα πιο “αρχαία” τοπικά προϊόντα…

Επιστροφή στο παραδοσιακό χωριό της Αρχαίας Κορίνθου με μία γραφικότητα και αυθεντικότητα που σίγουρα θα την εισπράξεις από την πρώτη κιόλας στιγμή. Γίνε ένα με τους ντόπιους και δημιούργησε μία γαστρονομική εμπειρία μαζί τους που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στον…ουρανίσκο σου. Η Αρχαία Κόρινθος διαθέτει μία στρατηγική θέση όπως και εξαιρετικά γόνιμη γη. Για αυτό και θεωρήθηκε στην αρχαιότητα μία από τις πιο “πλούσιες” πόλεις λόγω των αγαθών που παρήγαγε.

 

“ Tα τοπικά προϊόντα “φτιάχνουν” το δικό σου τραπέζι…

Αγαθά με διατροφική αξία, με ποιότητα και ταυτότητα, αγαθά που λάνσαραν μία ολόκληρη κουλτούρα όπως ακριβώς και σήμερα. Η εξερεύνηση τοπικών παραγωγών και τοπικών προιόντων θα αποτελέσει για σένα μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες με μία πληθώρα από καλούδια να φιλοξενούνται στο δικό σου τραπέζι και να σου συστήνονται.
Το ήξερες…Οι αρχαίοι Έλληνες ένωσαν το πιο γλυκό φυσικό προϊόν, το μέλι, με το πιο ξινό, το ξύδι, και έφτιαξαν το Οξύμελι, ένα ποτό σε μορφή συμπυκνώματος το οποίο πίνετε αραιωμένο με 6 μέρη νερό.
Το Οξύμελι λοιπόν φιγουράρει ψηλά στην Αρχαία Κόρινθο και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τοπικά προϊόντα της. Με το εργαστήρι να βρίσκεται στο χωριό και με τον παραγωγό να έχει να σου διηγηθεί συνταγές και ταιριάσματα που θα σε εντυπωσιάσουν.
Φαντάσου να το απολαμβάνεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με πάγο και νερό, ένα δροσερό και πεντανόστιμο δημιούργημα που θα σε συντροφεύει γεμίζοντας σε με ενέργεια και με πολλά θρεπτικά συστατικά. Απογειώνει την εμπειρία πάνω σε σαλάτες, σε φρούτα αλλά και στο αγαπημένο γιαούρτι. Αν δεν το γνωρίζεις ήρθε η ώρα να το καλωσορίσεις στα must της διατροφής σου.

Ο μαύρος χρυσός της κορινθιακής γης, η μαύρη σταφίδα η οποία καλλιεργείται στον ελλαδικό χώρο από τους ομηρικούς χρόνους ενώ παράλληλα γραπτές αναφορές για το εμπόριό της υπάρχουν από τον 12ο αιώνα, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα με εξαιρετικά μεγάλη εξωστρέφεια. Με ευφάνταστο τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις μαζί με τους ντόπιους συνταγές με την μαύρη σταφίδα να αποτελεί τον πρωταγωνιστή σε γλυκιές και αλμυρές επιλογές.
Ποιος δεν λατρεύει τις παραδοσιακές τηγανίτες και τους λουκουμάδες οι οποίοι όταν πασπαλιστούν από το γοητευτικό πετιμέζι εκτοξεύουν τη γεύση και τα αρώματα μετατρέποντας το πρωινό σου σε ένα γαστρονομικό experience. Τι πιο όμορφο να γνωρίσεις τον δημιουργό-παραγωγό για να σου αποκαλύψει όλα τα μυστικά γύρω από την βασίλισσα σταφίδα και το πετιμέζι.
Kαι μην ξεχνάς ότι στις Μυκηναϊκές πινακίδες της Γραμμικής Β ανάμεσα στα άλλα προϊόντα βασικής διατροφής αναφέρεται φυσικά και το μέλι. Για αυτό στο χωριό πρέπει να γνωρίσεις τους παραγωγούς του, να επισκεφθείς τα μελίσσια τους και στο τέλος να το απολαύσεις αρχικά σκέτο και έπειτα σε τοπικά εδέσματα με τα οποία θα κεραστείς και θα ζητάς σίγουρα ένα “ριφίλ”.

Θα ήταν παράλογο να είσαι στην Αρχαία Κόρινθο και να μην κάνεις γευσιγνωσία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Το terroir του τόπου είναι ιερό όπως “ιερά” και τα συστατικά στοιχεία που προσδίδει στις καλλιέργειες. To Μανάκι πρωταγωνιστεί μοιράζοντας το μεγαλείο της γεύσης και των αρωμάτων.
Μία “φρουτένια” ποικιλία με ένα γευστικό αρμονικό προφίλ που γοητεύει. Για αυτό και μέσα από το ελαιόλαδο θα έχεις την ευκαιρία να “γνωρίσεις” και να σχεδιάσεις τις γευσιγνωσίες σου σε “αρχαίο” τόπο με τα οφέλη του ελαιόλαδου στην υγεία και την υψηλή διατροφική του αξία να σου υπενθυμίζουν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον πράσινο χρυσό. Ακολούθησε το για να ανακαλύψεις ένα από τα πιο σπουδαία τοπικά διαμάντια του τόπου.

Μην ξεχνάς…

“Η ιστορία συνεχίζεται,
το παρόν αναγεννάται, το μέλλον όμως…φωτίζεται ακόμα περισσότερο!

 

Eπιμέλεια: Κατερίνα Καρσιώτη

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn