Αίτηση χρηματοδότησης για την Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου

0
76

Με πρόγραμμα και σχεδιασμό, πραγματοποιήθηκε η υποβολή του πλήρους φακέλου αίτησης χρηματοδότησης για το έργο «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου», συνολικού προϋπολογισμού 4.971.920,53€ στον Άξονα Προτεραιότητας 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Ε.Π. Πελοπόννησος» με τίτλο «Αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος σε κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία δεν εφαρμόζονται Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης».

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης του Λουτρακίου, με την αντικατάσταση της υφιστάμενης επιφάνειας με βοτσαλωτό δάπεδο σε διάφορα σχήματα και χρώματα, με τη δημιουργία ζωνών πρασίνου, την τοποθέτηση σημαντικού αριθμού μικροκατασκευών και στοιχείων αστικού εξοπλισμού όπως καθιστικά, φωτιστικά σώματα, υπαίθρια παιχνίδια, ναυαγοσωστικούς πύργους και κατασκευές εξυπηρέτησης λουόμενων, καθώς και με νέες πέργκολες που θα υπακούουν σε κοινούς μορφολογικούς κανόνες, με έμφαση στην πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με αφορμή την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων δήλωσε: «Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου αποτελεί ένα έργο που τέθηκε ως κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας, από το 2015. Με πολυετή αγώνα και ύστερα από μια σειρά προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, πετύχαμε την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης με νομοθετική ρύθμιση, ολοκληρώσαμε την εκπόνηση της μελέτης και λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τους συναρμόδιους φορείς για το έργο. Η έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης και η υλοποίηση του έργου θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής ζώνης και θα αναδείξει το Λουτράκι σε τουριστικό πόλο έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες».