«Σπέρνουν» αιολικά στις κορυφές της Ζήρειας Κορινθίας

0
111
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Η άδεια για την εγκατάσταση 21 ανεμογεννητριών σε υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα και μάλιστα σε προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura απειλεί με ολέθριες συνέπειες το οικοσύστημα και βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλήρη αντίθεση δήμων και επαγγελματικών φορέων της Πελοποννήσου.

Σε ακόμη έναν πυρήνα μιας προστατευόμενης περιοχής, στις αναλλοίωτες στον χρόνο από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση κορυφές του βουνού Μικρή Ζήρεια στον νομό Κορινθίας, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε άδεια για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού αποτελούμενου από 21 ανεμογεννήτριες, με διάμετρο δρομέα 82 μέτρα και συνολικό ύψος μεγαλύτερο των 100 μέτρων.

Οι ανεμογεννήτριες πρόκειται να τοποθετηθούν από την εταιρεία «Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος» στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας σε υψόμετρο 2.000 έως 2.120 που έχει χαρακτηριστεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας και Ειδική Ζώνη Διατήρησης και αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura, αρμοδιότητας του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού. Για ακόμη μία φορά, η έκδοση της συγκεκριμένης άδειας από τη ΡΑΕ πραγματοποιήθηκε εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν προκειμένω των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων.

Η ισοπέδωση της κορυφογραμμής της Μικρής Ζήρειας που απαιτείται για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και των συνοδών έργων και η ανεπανόρθωτη αλλοίωση του βουνού αναμένεται να επιφέρουν βαρύ πλήγμα για την ορεινή Κορινθία με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών θα χρειαστεί διάνοιξη δρόμων πλέον των 10 χιλιομέτρων, πλάτους τουλάχιστον 10 μέτρων, ώστε τα εξαρτήματά τους να μεταφερθούν στην κορυφογραμμή του βουνού. Η υψομετρική διαφορά που θα πρέπει να καλυφθεί είναι μεγαλύτερη από 1.100 μέτρα. Η κατασκευή του δρόμου, ιδιαίτερα σε υψόμετρο πάνω από τα 1.500, θα απαιτήσει μεγάλες εκσκαφές των πρανών, καθώς η μέση κλίση του εδάφους είναι 15%.

Ολέθρια θα είναι και τα έργα για το απαιτούμενο δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, η μεγάλη παρέμβαση προβλέπεται να γίνει στην κορυφογραμμή του βουνού και συγκεκριμένα στις βραχώδεις κορυφές Χιόνι, Ντουσκιά και Τσούμα. Για την εγκατάσταση κάθε ανεμογεννήτριας προβλέπεται η ισοπέδωση έκτασης ενός στρέμματος και η θεμελίωση με οπλισμένο σκυρόδεμα της τάξης των 500 κυβικών μέτρων.

Η μη επανορθώσιμη αλλοίωση της μορφολογίας του εδάφους θέτει εν κινδύνω την υδρολογική ισορροπία των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, ενώ υπάρχουν φόβοι για σημαντικές επιπτώσεις στην επιφανειακή απορροή των υδάτων και τον υδρολογικό κύκλο της περιοχής.

Στον περιορισμένο χώρο αυτών των βουνοκορφών αναπτύσσονται οικότοποι και σπάνια και απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας που προστατεύονται από την κοινοτική οδηγία για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων. Οι κορυφές της Ζήρειας κατατάσσονται στη 2η θέση, μετά τον Ταΰγετο, στις «Περισσότερο Σημαντικές Περιοχές Χλωρίδας για την Ελλάδα», σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Ελληνικού Κέντρου Βιότοπων-Υγρότοπων.

Εξάλλου, οι ορεινές περιοχές της Στυμφαλίας, του Φενεού και των Τρικάλων Κορινθίας, που περικλείουν το όρος Ζήρεια, έχουν καταστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες πόλος ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με την περιοχή των Τρικάλων να θεωρείται ο κορυφαίος ορεινός τουριστικός προορισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στο επίκεντρο αυτής της ανάπτυξης, που βασίζεται στη στενή σχέση του επισκέπτη με τη φύση, βρίσκεται το φυσικό περιβάλλον της Ζήρειας, λόγος για τον οποίο οι δημοτικές αρχές και πολλοί ντόπιοι έχουν επενδύσει στον αειφόρο τουρισμό.

Μάλιστα, στην Πελοπόννησο είναι υπό εξέλιξη η δημιουργία δικτύου μονοπατιών μήκους 1.500 χιλιομέτρων, το οποίο θα διασχίζει και τον νομό Κορινθίας περνώντας από το όρος Ζήρεια, σε απόσταση αναπνοής από τη σχεδιαζόμενη βιομηχανική αιολική εγκατάσταση.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η αδειοδότηση του αιολικού πάρκου των 21 ανεμογεννητριών στη Μικρή Ζήρεια δεν θα είναι παρά η απαρχή της μετατροπής της ορεινής Κορινθίας σε ακόμη μία εκτεταμένη βιομηχανική ζώνη αιολικών. Οπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της ΡΑΕ, στους Δήμους Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων δύναται να δοθούν άδειες για έως 339 ανεμογεννήτριες, ενώ στο σύνολο του νομού Κορινθίας δύναται να δοθούν άδειες για επιπλέον 425 ανεμογεννήτριες, στους Δήμους Λουτρακίου-Περαχώρας και Κορινθίων.

Την πλήρη αντίθεσή τους στην αδειοδότηση του αιολικού πάρκου στη Μικρή Ζήρεια εκφράζουν με ομόφωνες αποφάσεις τους τα δημοτικά συμβούλιο των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων, που θα συνεργαστούν για την αποτροπή της εγκατάστασης των αιολικών στη Ζήρεια. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου τάσσεται στο πλευρό των τοπικών φορέων και πολιτών που αγωνίζονται για την αποτροπή της απειλούμενης οικολογικής καταστροφής και δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να επιτευχθεί αυτό. Αντίθετη «με την άστοχη χωροθέτηση της εγκατάστασης αυτής σε περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη Natura 2000» δηλώνει και η Ενωση Ξενοδόχων του νομού Κορινθίας.

«Η χωροθέτηση ανεμογεννητριών πρέπει να γίνεται με αυστηρά επιστημονικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά κριτήρια και όχι σε περιοχές μεγάλης οικολογικής, οικονομικής, τουριστικής και αισθητικής σημασίας. Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Ζήρεια δεν πληροί κανένα τέτοιο κριτήριο. Η Ζήρεια δεν είναι προς πώληση ή εκμετάλλευση από λίγους. Είναι φυσικό μνημείο κάλλους και βιοποικιλότητας, μια φυσική πηγή πλούτου και κοινό αγαθό που πρέπει να προστατευθεί», τονίζει το Δίκτυο Προστασίας της Ζήρειας που συστάθηκε με αφορμή την αδειοδότηση του αιολικού πάρκου στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας από πολίτες και φορείς της Κορινθίας.

■ Σε δράση για την προστασία της Ζήρειας καλούν την ερχόμενη Κυριακή (7/6) στις 8 π.μ. ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου και το Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας με κύριο σύνθημα «Ναι στην προστασία της φύσης, όχι στις ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια». Η δράση θα περιλαμβάνει καθαρισμό και συντήρηση του μονοπατιού Κεφαλάρι-Μικρή Ζήρεια, ακτιβιστική δράση διαμαρτυρίας στο οροπέδιο «Ισιώματα» και συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Πηγή: Τάσος Σαραντής / Efsyn.gr

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn