Οι δύο κινήσεις ματ για να μην μολυνθείς από κορωνοϊό στο super market

0
0

Αποφεύγετε επιφάνειες που μπορεί να έχουν αγγίξει πολλοί άλλοι, όπως λαβές καλαθιού αγορών, χερούλια και μηχανές πληρωμής.

«Προσπαθήστε να πάτε σε ώρες που έχει λιγότερο συνωστισμό, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε την κοινωνική απόσταση». Εάν μπορείτε σκουπίστε τη λαβή του καροτσιού με ένα μαντηλάκι με χλωρίνη. Αν χρειαστεί να αγγίξτε κάτι που αντιλαμβάνεστε ότι θα το έχουν ακουμπήσει και πολλοί άλλοι, όπως τις λαβές στις πόρτες του καταψύκτη ή τα μηχανήματα πιστωτικών καρτών, καλύψτε το χέρι σας με το μανίκι σας.

«Ζητάμε ακόμα από τους ανθρώπους να διατηρούν απόσταση 2 μέτρων». Οι άνθρωποι ανησυχούν για το αν θα κολλήσουν από το φαγητό τους και αυτό δεν είναι κάτι απολύτως βιώσιμο.

«Δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ότι η τροφή ή η συσκευασία τροφίμων συνδέεται με τη μετάδοση των ασθενειών».  

Πλένουμε τα χέρια μας συχνά καθώς ασχολούμαστε με τα τρόφιμα που μόλις έχουμε αγοράσει από το σούπερ μάρκετ και να ψεκάζουμε και να καθαρίζουμε συχνά μεγάλες επιφάνειες οι οποίες έρχονται σε επαφή με τα πράγματα από το σούπερ μάρκετ γιατί ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει για αρκετές ημέρες σε ορισμένες επιφάνειες.

Φτιάξτε ειδικό χώρο για να καθαρίζετε τα προϊόντα από το σούπερ μάρκετ

«Όταν οι άνθρωποι φτάσουν στο σπίτι, πρέπει να καθαρίσουν με ένα πανάκι τις συσκευασίες που μόλις αγόρασαν».Ο ίδιος χρησιμοποιεί ένα δωματιάκι, όπου καθαρίζει κάθε συσκευασία με νερό και σαπούνι.

«Είναι μάλλον λίγο υπερβολικό, αλλά υπάρχουν κάποιες επιφάνειες όπου ο ιός μπορεί να ζήσει – και στον ιό φαίνεται να αρέσουν περισσότερο με τα πλαστικά και το μέταλλο. Έτσι νομίζω ότι είναι σημαντικό οι πλαστικές συσκευασίες από το σούπερ μάρκετ τις οποίες ενδεχομένως έχουν πιάσει και άλλοι άνθρωποι να τις καθαρίσετε πριν τις βάλετε στο σπίτι σας».

Ανεξάρτητα από το ποια προσέγγιση οι αγοραστές αποφασίσουν να ακολουθήσουν, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μόνο μέσω επιφανειών εάν δηλαδή αγγίξουν μια μολυσμένη επιφάνεια και έπειτα αγγίξουν το πρόσωπό τους. Οι αγοραστές θα πρέπει να πλένουν πάντα τα χέρια τους αφού χειριστούν τα προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ, ανεξάρτητα από το εάν έχουν απολυμανθεί τα ίδια τα προϊόντα. Επίσης να σκουπίσετε το τηλέφωνό σας εάν τον έχετε χρησιμοποιήσει για να γράψετε ένα μήνυμα ή για να δείτε τη λίστα του σούπερ μάρκετ ενώ βρισκόσασταν στο κατάστημα.