Ποιος ήταν ο Γηρυόνης που έδωσε το όνομά του στην κακοκαιρία

0
58
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Ενα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από αύριο. Και το όνομα αυτού… Γηρυόνης. Ποιος ήταν όμως ο Γηρυόνης;

Στο Wikipedia διαβάζουμε ότι ο Γηρυόνης στην ελληνική μυθολογία
ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάωρα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, είναι εγγονός της Μέδουσας Γοργώς.

Από πού προέρχεται το όνομα Γηρυόνης

Σύμφωνα πάντα με την Wikipedia το όνομα Γηρυόνης προέρχεται από το ρήμα γηρύω που σημαίνει φωνάζω, σκούζω. Ο μυθολογικός Γηρυόνης ήταν επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών.

Τον Γηρυόνη τον σκότωσε ο Ηρακλής

Ο Γηρυόνης κατοικούσε στη νήσο Ερύθεια, στην ομιχλώδη Δύση, στα πέρατα του Ωκεανού. Είχε πλούσια κοπάδια βοδιών, που τα έβοσκε ο Ευρυτίων και ο δικέφαλος σκύλος Όρθρος ή Όρθος, κοντά στο μέρος όπου ο Μενοίτιος έβοσκε τα κοπάδια του Άδη. Με διαταγή του Ευρυσθέα ο Ηρακλής ήρθε στην Ερύθεια για να πάρει τα βόδια του Γηρυόνη στον ομώνυμο άθλο του, τον δέκατο κατά σειρά. Ο Ηρακλής σκότωσε τελικά τότε τον Γηρυόνη, κοντά στον ποταμό Ανθεμούντα, όπου συναντήθηκαν και αναμετρήθηκαν.

Ο μύθος το τρισώματου Γηρυόνη

Οπως αναφέρεται στην ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, οι αρχαίοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν ποικιλότροπα τον μύθο του τρισώματου Γηρυόνη. Η μία εξήγηση ήταν ότι στην πραγματικότητα ο Γηρυονης ήταν οι τρεις γιοί του Χρυσάορα, που εξεστράτευσαν κατά του Ηρακλή. Η άλλη εξήγηση ήταν ότι ο Γηρυόνης εκφράζει τις τρεις χρονικές κατηγορίες (παρελθόν – παρόν – μέλλον). Επιστημονικότερος, ο Θουκυδίδης ερμηνεύει τον μύθο ως ανάμνηση της παλαιότερης εποχής, κατά την οποία οι ληστείες ήταν συχνές, αλλά δεν θεωρούνταν επίμεμπτη πράξη. Ο δε Παλαίφατος, στο βιβλίο του “Περί Απίστων”, αναφέρει πως ο Γηρυόνης καταγόταν από την πόλη Τρικαρηνία (κάρα = κρανίο) κι έτσι από παρανόηση, όταν αναφέρονταν στον Γηρυόνη τον Τρικάρηνο, νόμιζαν πως είχε τρία κεφάλια.

Η κακοκαιρία Γηρυόνης θα χτυπήσει από αύριο

Οπως έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, η κακοκαιρία Γηρυόνης θα χτυπήσει από την Κυριακή. Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων. Η κακοκαιρία Γηρυόνης αναμένεται να χτυπήσει σε τρεις φάσεις.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn