Ποιοί πληρώνουν τους φόρους στην ώρα τους!

0
18
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν στην ώρα τους πάνω από 8 στα 10 ευρώ του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας που οφείλουν στο Δημόσιο ενώ εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών οι επιχειρήσεις πληρώνουν 9 στα 10 ευρώ του φόρου εισοδήματος που τους έχει βεβαιώθηκε μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης κυρίως από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Στα τέλη του 2018 το ποσοστό των εμπρόθεσμων πληρωμών φόρων (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων, ΕΝΦΙΑ) είχε διαμορφωθεί στα 80,8%. Τον περασμένο Αύγουστο, οκτώ μήνες μετά, το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 86,8% ενώ στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019 το ποσοστό εμπρόθεσμων πληρωμών φόρων έχει διαμορφωθεί σε 82,64%.

Η βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων και ειδικά αυτών που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις είναι ακόμη ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τη σημαντική βελτίωση των φορολογικών εσόδων τους τελευταίους μήνες, που έκαναν εφικτή όχι μόνο την επίτευξη του φετινού δημοσιονομικού στόχου για πλεόνασμα 3,5% αλλά και την παροχή νέων φορολογικών ελαφρύνσεων, όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η επιστροφή μέρους της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις, η διανομή κοινωνικού μερίσματος και η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

  • Η εμπρόθεσμη πληρωμή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων διαμορφώνεται στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου στο 91,03%. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τουλάχιστον τεσσάρων ετών.  Οι επιχειρήσεις αποδεικνύονται συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Από τα 1,148 δις. ευρώ που θα έπρεπε να πληρωθούν στο 8μηνο πληρώθηκαν εμπρόθεσμα τα 1,045 δις. ευρώ.
  • Σε υψηλά επίπεδα κινείται η εμπρόθεσμη πληρωμή του ΦΠΑ. Στο οκτάμηνο διαμορφώθηκε στο 84,01%. Και το ποσοστό αυτό είναι από τα υψηλότερα των τελευταίων ετών. Από τα 8,575 δις ευρώ το Δημόσιο εισέπραξε στην ώρα του τα 7,2 δις. ευρώ. Παρά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και σε τυποποιημένα τρόφιμα από 24% σε 13% που έγινε τον περασμένο Μάιο, οι εισπράξεις του ΦΠΑ έχουν ενισχυθεί και κινούνται πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού. Ειδικά στο 9μηνο τα  έσοδα του ΦΠΑ εμφάνισαν πλεόνασμα 561 εκατ. ευρώ και ανήλθαν συνολικά στα 13,3 δις. ευρώ έναντι στόχου 12,7 δις. ευρώ.
  • Σε αντίθεση με το ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος των νομικών προσώπων η εισπραξιμότητα του φόρου εισοδήματος από τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα κινείται  σε χαμηλότερα επίπεδα. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου στο 68,79% καθώς από τα 1,186 δις. ευρώ οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 816,16 εκατ. ευρώ. Δηλαδή πάνω από τρία στα δέκα ευρώ του φόρου εισοδήματος έμεινε απλήρωτος.
  • Η εμπρόθεσμη εισπραξιμότητα των τεσσάρων πιο σημαντικών φόρων, δηλαδή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, φόρου ακίνητης περιουσίας και ΦΠΑ, διαμορφώθηκε στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου σε 82,64%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων ετών.
xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn