Γιατί ο Δήμος Κορινθίων απαξίωσε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο των Δημάρχων?

0
54
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Γράφει:

Ο Βλάσης Οικονόμου

Ο Δήμος Κορινθίων κατόπιν παρότρυνσής μας υπέγραψε το 2012 τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Συμφωνο των Δημάρχων (https://www.covenantofmayors.eu/…/signato…/action-plan.html…) στο οποίο οι Δήμοι συμμετέχουν, σχεδιάζουν και υλοποιούν εναν οδικό χάρτη για να μειώσουν την ενεργειακή τους χρήση, να επενδύσουν σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να μειώσουν το CO2 που εκπέμπουν για την περίοδο 2020-2030-2050 σε διάφορες φάσεις. Ο οδικός αυτός χάρτης για το Δήμο περιέχει συγκεκριμένες κοστολογημένες δράσεις όπως παρουσιάζονται στο γράφημα (όπως πχ επεμβάσεις εξοικονόμησης σε όλα τα σχολεία, δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία, μοντέρνο σύστημα οδοφωτισμου, εκπαίδευση των οδηγών οχημάτων στην οικολογική οδήγηση κλπ..) οι οποίες ψηφίστηκαν στο Δ.Σ. και ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να υλοποιήσει (από το 2014 έχοντας αρκετά μεγάλη περίοδο σχεδιασμού και ωρίμανσης έργων), έτσι ώστε να γίνει καλύτερος ενεργειακά και να μειώσει το κόστος ενεργειακής τους χρήσης (που ανταποκρίνεται και στα δημοτικά τέλη).

Δυστυχώς, στη διάρκεια των ετών (από το 2014-2019) ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΙΑ δράση δεν υλοποιήθηκε και ο Δήμος Κορινθιων παραμένει ένας αρκετά ενεργοβόρος δήμος σε σχέση με όμοιούς του. Εμείς (σαν Ολλανδικός φορέας IEECP μέσω του ΚΑΠΕ) προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ΔΩΡΕΑΝ το Δήμο να επικαιροποιήσει τις δράσεις του αλλά δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση και πολιτική βούληση (δείτε σχετικά το Ευρωπαϊκό έργο PUBLENEF www.publenef-project.eu).

Eπιπλέον, ο Δήμος δεν έκανε ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ των αποτελεσμάτων των δράσεών του (είναι υποχρεωμένος να δίνει στοιχεία στο σύμφωνο των δημάρχων ανά περίοδο) με αποτέλεσμα φυσικά να μην είναι αξιόπιστος όσον αφορά την ενεργειακή του χρήση…

Επίσης, με χαρά διαπιστωσαμε ότι στο νέο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για το 2019-2023 του Δήμου αναφέρεται ΄ότι θα συνεχίσουμε τη συμμετοχή στο Σύμφωνο των Δημάρχων’ αν και προκειμένου να συνεχίσεις κάτι πρέπει να το έχεις ξεκινήσει πρώτα.. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε να το πάρουν πιο σοβαρά, καθώς οι πρώτες κουβέντες το 2014 ήταν ‘γιατί να το κάνουμε? Τι θα κερδίσουμε? Και είναι όλο θεωρίες..’ – ας το πουν αυτό στους 8,800 δημάρχους στην Ευρώπη που έχουν υπογράψει και υλοποιούν πάνω από 230,000 δράσεις..

Τέλος, το έργο που εγκρίθηκε από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ για το κολυμβητήριο, αναφέρεται σε ένα πολύ μικρό πσοοστό της δημοτικης ενεργειακής κατανάλωσης οπότε ειναι στην καλή κατεύθυνση ΑΝ υλοποιηθεί αλλά δεν φτάνει να καλύψει τη βασική έλλειψη σχεδίου ενεργειακής χρήσης και εξοικονόμησης του Δήμου.

Η απαξίωση αυτή του Δήμου απέναντι στο Σύμφωνο των Δημάρχων έχει και ως αποτέλεσμα την αδυναμία του να συμμετάσχει σε σοβαρά αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία με δωρεάν κόστος θα αναβάθμιζαν το Δήμο ενεργειακά είτε σε τεχνικό ή επιχειρησιακό επίπεδο (με κάποιο αντίκτυπο στα δημοτικά τέλη), οπότε υπάρχει αρκετή ακόμα αναγκαία εργασία προκειμένου να φτάσουμε σε επίπεδο άλλους Δήμους και πάντα πρέπει να αξιοποιούνται οι ευκαιρείες..

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn