Μπινιάρης | Ετσι θέλω να δω την Κόρινθο!

0
2

Θέλω να δώ την τοπική κοινωνία να προσφέρει ευκαιρίες και όχι εμπόδια στους νέους – αλλά και μεγαλύτερους – για να κάνουν τα θέλω τους πράξη.

Ο Δήμος μας βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο όμως βλέπω αρκετό περιθώριο για βελτίωση. Η σχέση δημότη – δήμου μπορεί να εκσυγχρονιστεί με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών.
Οι δήμοι χρειάζονται όραμα να βλέπουν τις τάσεις και τις προοπτικές να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες και να ξεκλειδώνουν το αναπτυξιακό δυναμικό της περιοχής, των κατοίκων και εργαζομένων στους δήμους τους..
Σημαντική, επίσης, πτυχή στην αλλαγή των όσων ενοχλούν τους νέους αποτελεί η διαφάνεια, με την δήλωση του πόθεν έσχες στην αρχή και το τέλος της θητείας των όσων εκλεγούν και της δημοσιοποίησης οποιασδήποτε σύγκρουσης συμφερόντων.
Προτείνω την συμμετοχική διακυβέρνηση, δηλαδή τη συμμετοχή των δημοτών στην λήψη ορισμένων αποφάσεων που αφορούν τον Δήμο.
Πρόταση μου αποτελεί, επίσης, η μετατροπή υφιστάμενων χώρων πρασίνου σε πραγματικά θεματικά πάρκα στα οποία οι δημότες να μπορούν να γυμνάζονται, να τα χρησιμοποιούν για χώρους ξεκούρασης και διαβάσματος καθώς και η δημιουργία ειδικών πάρκων για τα κατοικίδια ζωα.