Εφυγε ένας ευπατρίδης Κορίνθιος

0
85

Η Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων θρηνεί για την απώλεια του μέλους της Γιάννη Κουτσούκου.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 2 Απρίλιου και ώρα 5.00 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορίνθου.

Η σορός θα είναι στον ιερό ναό στις 4.00.

Η ταφή θα γίνει στο επάνω νεκροταφείο του Αγίου Βασίλειου.

Το ΔΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια των Κορινθίων Συγγραφέων
προς τη σύζυγο του εκλιπόντος, Αναστασία,
στα παιδιά του:
Φαίδρα (& Damian)
Ηλέκτρα (& Νίκο) και
στα εγγόνια του: Κίμωνα, Ιάσωνα και Ορέστη.

Ακολουθεί συνημμένο ψήφισμα του ΔΣ της ΕΚΣ:

Ψήφισμα για την απώλεια του Διπλ. μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου,
συγγραφέα, Γιάννη Π. Κουτσούκου.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 25

Το Δ.Σ. της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, αμέσως μετά τη θλιβερή είδηση για την απώλεια του μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου, συγγραφέα Γιάννη Π. Κουτσούκου, ο οποίος υπήρξε τακτικό μέλος μας, διακρινόμενος από υψηλό ήθος και ακεραιότητα χαρακτήρος, και με το πλούσιο δημιουργικό του έργο έχει προσφέρει σημαντικά στην επιστήμη και στην πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας, όπου έμαθε τα πρώτα γράμματα. Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου, στο Γυμνάσιο Αρρένων Κορίνθου και στο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου. Υπήρξε διπλωματούχος μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος του Πολυτεχνείου του Βερολίνου, στο οποίο παράλληλα σπούδασε και ανθρωπιστικές σπουδές. Εργάστηκε για ένα χρονικό διάστημα ως ερευνητής στο Βερολίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, άσκησε ελεύθερο επάγγελμα στο κλάδο κατασκευών με έδρα την Κόρινθο.

Κατά τη μεταπολίτευση ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική σε νομαρχιακό επίπεδο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και τη δημοσίευση άρθρων στον τοπικό τύπο και στο «Δελτίο του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών». Ενεργός πολίτης με ποικίλα ενδιαφέροντα, ασχολήθηκε και με τηλεοπτικές εκπομπές σε τοπικό κανάλι της Κορίνθου επί δεκαετία, καθώς και σε τοπικό κανάλι της Κεφαλλονιάς.

Το έτος 2007 ίδρυσε τον «Σύλλογο Μελέτης και Προβολής Προβλημάτων Νομού Κορινθίας».

Δημιούργησε αρμονική οικογένεια με την αρχαιολόγο Αναστασία Γαλάτη και απόκτησαν δύο κόρες και τρία εγγόνια.

Το ΔΣ της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» εκφράζοντας την ομόθυμη συμμετοχή όλων των Κορινθίων συγγραφέων στο πένθος για την απώλεια του διακεκριμένου μέλους της Γιάννη Κουτσούκου, αποφάσισε ομόφωνα:

α) Να παραστεί δι’ εκπροσώπων του στην εξόδιο ακολουθία.

β) Να συνταχθεί το παρόν ψήφισμα, να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη μας και να δοθεί στην οικογένειά του και στον τοπικό τύπο.

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος -Γιάννης Δ. Μπάρτζης

Ο Αντιπρόεδρος-Σωτήρης Κοκκωνάκης

Ο Γεν. Γραμματέας-Γιώργος Κωστούρος