Πρωταθλητής στις χρηματοδοτήσεις ο Σταματόπουλος!!!!

0
256

Ο δήμαρχος Κιάτου, Σπύρος Σταματόπουλος, έχει πολλούς λόγους να διεκδικεί τον δήμο για τρίτη φορά.
Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει και επίσημα το μεγαλύτερο ίσως επίτευγμα της θητείας του, το οποίο έλυσε ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών και δημιουργεί ιδιαίτερα για την πόλη του Κιάτου, μία νέα ποιότητα ζωής και συνθήκες ανάπτυξης.
Η πόλη αλλά και τα χωριά θα πίνουν πόσιμο νερό κάτι που έμοιαζε αδύνατο πριν λίγο καιρό και θα ήταν αδύνατο αν δεν έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος πολύ μεγάλες υπερβάσεις και δεν έδειχνε εξαιρετική αντοχή στα προβλήματα.
Τα κατάφερε όμως και ολοκλήρωσε ένα σπουδαίο έργο υποδομής που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Πολλοί όμως λένε ότι αυτή η τετραετία Σταματόπουλου, θα κριθεί ως μία απο τις πλέον γόνιμες στην ιστορία του δήμου, όχι μόνο για το νερό αλλά περισσότερο για την προνοητικότητα του, να έχει έτοιμες μελέτες για το σύνολο των προβλημάτων και στην παραλία και στον ορεινό δήμο.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είναι κυριολεκτικά πρωταθλητής στις χρηματοδοτήσεις. Είναι πολλά τα εκατομμύρια που έχει ήδη εξασφαλίσει και οι πόροι που αφορούν τον δήμο Συκιωνίων..!
Δεν άφησε Εθνικό ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο να μην εκδήλωσε ενδιαφέρον αλλά και να χρηματοδοτήθηκε ο δήμος του.
Πήρε λεφτά και σχεδιάζει έργα που άλλοι δήμοι, μόνο στα όνειρα τους μπορούν να φανταστούν.
Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο αλλά απαιτεί δουλειά και προετοιμασία για να είναι επιλέξιμος ο δήμος, ιδιαίτερα στα προγράμματα που θέλουν εξειδικευμένες μελέτες.
Εχει λοιπόν πίσω του έργο αλλά ακόμα μεγαλύτερο είναι αυτό που προγραμμάτισε και βρήκε και τα χρήματα να υλοποιήσει.
Ισως ο Σπύρος Σταματόπουλος είναι απο τους ελάχιστους δημάρχους, που το οραματικό του σχέδιο έχει εξασφαλίσει και τα κονδύλια να υλοποιηθεί.
Μετά την ύδρευση και το πόσιμο νερό, ακολουθούν, το λιμάνι,η παραλιακή ζώνη, το Αρχαίο Θέατρο και τα αντιπλημμυρικά.
Δεν θα είναι λοιπόν υποψήφιος γιατί απλά συνήθισε την καρέκλα αλλά γιατί δεν έχει ολοκληρώσει το έργο, που ο ίδιος ανέδειξε, ετοίμασε και θα υλοποιηθεί.
Σε αντίθεση με δημάρχους που δεν έκαναν τίποτα και ξαναζητούν να συνεχίσουν για άλλα 4 χρόνια…να μην κάνουν τίποτα…!