Προφορική ιστορία και μνήμη σε κρίσιμες εποχές

0
73
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων και το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους και εκτιμώντας τη σημασία της επιστημονικής καταγραφής των προφορικών μαρτυριών του Κορινθιακού λαού,

διοργανώνουν εκδήλωση για την προφορική ιστορία, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, 7.00μμ

στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου με ομιλήτρια, την ιστορικό κα Τασούλα Βερβενιώτη και θέμα: ““ Προφορική ιστορία και μνήμη σε εποχές κρίσης ”

Η Τασούλα Βερβενιώτη είναι ιστορικός, ζει στην Αθήνα και η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στην κοινωνική ιστορία της δεκαετίας 1940. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aθηνών και έκανε το Διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στην Εαμική Αντίσταση. Η πρόσφατη ιστορική της έρευνα εστιάζεται στον ελληνικό εμφύλιο, από τη σκοπιά των ‘παιδιών’. Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει γράψει πλήθος άρθρων σε συλλογικούς τόμους και ιστορικά περιοδικά στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Από το 2011 πρωτοστατεί στην οργάνωση σεμιναρίων και την ίδρυση Ομάδων Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ) ο αριθμός των οποίων αυξάνεται –κυρίως στην Αθήνα- με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Λίγα λόγια….

Στόχος:

– Η επαφή του κορινθιακού κοινού και η προβολή της τοπικής μας Ιστορίας από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα, στη διασύνδεσή της ασφαλώς με την ευρύτερη ελληνική, την ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία

– Η συστηματική καταγραφή, ανάδειξη, αρχειοθέτηση και αξιοποίηση της προφορικής τοπικής κορινθιακής Ιστορίας

– Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και συνάμα η δραστηριοποίησή τους με ποικίλες μορφές (π.χ. δραματοποιήσεις) σε θέματα που αφορούν την Ιστορία μας.

-Η διεξαγωγή επιτόπιων ξεναγήσεων και εκδρομών σε μέρη που σχετίζονται ή αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές της τοπικής μας Ιστορίας

-Η οργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων κλπ με ειδικευμένους επιστήμονες ή προσωπικότητες καθιερωμένες για τη δράση τους και την προσφορά τους, που θα απευθύνονται στους συνδημότες μας και θα αφορούν ποικίλα ιστορικά θέματα τοπικά ή γενικά.

Να σημειωθεί ότι ως Ιστορία νοούμε το σύνολο των ενεργειών του ανθρώπινου παράγοντα σε κάθε τομέα της ζωής και όχι την περιχαράκωσή της στα πολιτικά ή πολεμικά γεγονότα.

Οργάνωση:

Την πρωτοβουλία έχει πάρει ομάδα που αποτελείται από άτομα που αγαπούν την Ιστορία και ταυτόχρονα επιθυμούν να αναδείξουν και να περισώσουν την ιστορία του τόπου μας, που μελετούν ή ερευνούν το ιστορικό μας παρελθόν ενώ παράλληλα απευθύνεται και επιδιώκει την πολύτιμη συνεργασία όποιων ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμβάλουν στη συλλογική δραστηριότητα. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη εξάλλου είναι ο ιδανικός φορέας που, υποστηρίζοντας πιλοτικά την προσπάθειά μας αυτή, μπορεί να συντελέσει ουσιαστικά στην επιτυχία της .

Ομάδα Πρωτοβουλίας:

* Ασλαματζίδου Ζωή, Αρχαιολόγος, Επίτιμη Διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

* Θηβαίου Βάσια, Φιλόλογος

* Όλγα Καραγεώργου-Κουρτζή, δρ. Ιστορίας, Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων ε.τ.

* Μητρογιάννη Παναγιώτα, Φιλόλογος (Προϊσταμένη, αποσπασμένη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους)

* Παϊβανά Μαρία, Φιλόλογος

* Πούλης Γεράσιμος, Γυμναστής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εργομετρία

* Χανιώτου-Μαλάμου Βούλα, Φιλόλογος

* Χρυσάφη-Ζωγράφου Ξένια, Αρχιτέκτων, τ. Αναστηλωτής Μηχανικός Ιστορικών Μνημείων ΥΠΠΟ

* Πιαδίτου – Σταθοπούλου Βάντα, Μαθηματικός, MSc Διδακτικής

* Φούζα Ελένη, Φιλόλογος

* Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn