Τιμήθηκε η εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου

0
95
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Η Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου (με τους 59 εκπροσώπους ή «παραστάτες»), στις αρχές του 1822, άνοιξε το δρόμο για την θεσμική συγκρότηση του ελληνικού κράτους, σε συνδυασμό, βέβαια και με την στερέωση της επαναστατικής εξουσίας.

Ο συνταγματικός χάρτης του νέου κράτους, συμπεριελάμβανε το Βουλευτικό, το Νομοτελιακό και την κυβέρνηση. Συγχρόνως, αποφασίστηκε και το γαλανόλευκο της ελληνικής σημαίας.

Στις 15 Ιανουαρίου του 1822, όταν τελείωσε η Συνέλευση στην Επίδαυρο, το ελληνικό κράτος, είχε πλέον γεννηθεί.

‘(…) Υπήρξε η πρώτη ελευθέρα Συνέλευσις των Ελλήνων ως Έθνους μετά από είκοσι δύο αιώνας, η οποία συνέταξε και ψήφισε το φιλελεύθερο και δημοκρατικό «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος» και με τις αποφάσεις της καθόρισε τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις (…)’, αναφέρει ο πρόλογος (Ευάγγελος-Βασίλειος Ι. Μειμαράκης) της έκδοσης (2013) που πραγματοποίησε το Ίδρυμα της Βουλής, με την ευκαιρία των εγκαινίων του εκθεσιακού χώρου για την Α Εθνοσυνέλευση στη Νέα Επίδαυρο.

Τα πιο πάνω ιστορικά και πολιτικά γεγονότα, τιμήθηκαν σήμερα το πρωί, σε ειδική εκδήλωση στη Νέα Επίδαυρο Αργολίδας, με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Επιδαύρου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η τελετή της επετείου, για το συμβάν της Πιάδας (έτσι λεγόταν τότε το μικρό χωριουδάκι της σημερινής Νέας Επιδαύρου), περιελάμβανε, επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της αναθηματικής στήλης, στην πλατεία του χωριού, χαιρετισμούς επισήμων, καταθέσεις στεφάνων, ανάκρουση εθνικού ύμνου και επίσκεψη -ξενάγηση- στην μόνιμη έκθεση της Βουλής των Ελλήνων, στο οίκημα του τοπικού μουσείου, που ωστόσο, στερείται υπαλλήλου ή υπαλλήλων.

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης.

Παρόντες στην εκδήλωση αναγνώρισης και τιμής, εκτός απ’ την τοπική εκκλησία (μητροπολίτης κ.κ. Νεκτάριος), οι βουλευτές της Αργολίδας (Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης), ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος της περιοχής, Κώστας Γκάτζιος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι δήμων, όπως επίσης και ο δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Νίκας.

Στην τελετή, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, του λιμενικού, της πυροσβεστικής, της φιλαρμονικής, των σχολείων και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, σωματείων και συλλόγων.

Τον εορτασμό της 197ης επετείου της Α Εθνοσυνέλευσης, κάλυψαν η ΕΡΤ (ΕΡΤ Τρίπολης) και το Κανάλι της Βουλής.

Σας παρουσιάζουμε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό απ’ την σημερινή σημαντική στιγμή του Δήμου Επιδαύρου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn