Αρχαία Τενέα | Στις σημαντικότερες ανακαλύψεις για το 2018

0
27
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Ο εντοπισμός της αρχαίας Τενέας στο Χιλιομόδι Κορινθίας τον περασμένο Νοέμβριο «φιγουράρει» μεταξύ των 15 σημαντικότερων ανακαλύψεων για το 2018, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης ARTSY.

Το ARTSY ειδικεύεται σε θέματα τέχνης, ωστόσο, δείχνει να εκτιμά τις αρχαιολογικές ειδήσεις καθώς, εκτός από τον εντοπισμό της αρχαίας Τενέας, της πόλης που σύμφωνα με το μύθο ανέθρεψε τον Οιδίποδα, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι ανακαλύψεις στην Πομπηία, στην Αίγυπτο και στη νεκρόπολη των Μάγια στη Γουατεμάλα, αλλά και το πλέον «άθικτο» ναυάγιο στον κόσμο, δηλαδή, του ελληνικού πλοίου, ηλικίας τουλάχιστον 2.400 ετών, που βρέθηκε στα βάθη της Μαύρης Θάλασσας.

Στην αρχαία Τενέα εντοπίστηκαν και ανασκάφτηκαν το 2018 τα πρώτα οικιστικά κατάλοιπα, τα οποία αποτελούν πλέον αποδείξεις για τον εντοπισμό της αρχαίας πόλης, η ύπαρξη της οποίας ήταν γνωστή μόνον μέσα από ιστορικές πηγές και επιγραμματικές μαρτυρίες παλαιότερων και σύγχρονων μελετητών.

Όπως είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δρ. Έλενα Κόρκα, επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος Αρχαίας Τενέας, «το κομμάτι το οποίο εμείς σκάβουμε αυτή τη στιγμή, δηλαδή, τα οικιστικά, εντοπίζονται στα ελληνιστικά και στα ρωμαϊκά χρόνια, όταν είχε μια τεράστια ευμάρεια η πόλη αυτή, η οποία είχε αρχίσει να διεκδικεί την ανεξαρτησία της. Και μόνο ο μύθος ότι ο Αγαμέμνονας εγκατέστησε εκεί τους Τρώες ή τους κατοίκους της Τενέδου, όλα αυτά δείχνουν τη σημασία της πόλης».

Σημειώνεται ότι ο εντοπισμός της αρχαίας Τενέας συμπεριλήφθηκε στα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά γεγονότα του 2018 και από τον ιστότοπο του δικτύου History στις αρχές Δεκεμβρίου.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn