Άργος και Ναύπλιο έβαλαν τα γιορτινά τους

0
55

Τα ..γιορτινά τους έχουν βάλει τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της Αργολίδας, Ναύπλιο και Άργος.

Δυο εβδομάδες , περίπου , πριν τα Χριστούγεννα οι δημοτικές αρχές έχουν στολίσει πλατείες καθώς και τις κεντρικές λεωφόρους δίνοντας ΄΄άρωμα΄΄ γιορτών , με στόχο (και) την τόνωση της εμπορικής κίνησης.

Σήμερα στις 7 στην πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους ( κεντρική φωτο ) θα γίνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ενώ λίγο πιο νωρίς θα ξεκινήσει ένας σύντομος αγώνας δρόμου με ΄΄Αγιοβασίληδες ΄΄ μικρούς και μεγάλους που θα δίνουν τον τόνο της μέρας.

Με τα τρία ευρώ της αγοράς κάθε ( Αγιοβασιλιάτικου) σκούφου θα συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση της ΄΄Κιβωτού
του κόσμου ΄΄
του πατέρα Αντωνίου, στην Αθήνα.

Στο δήμο Ναυπλίου στην πλατεία δημαρχείου δεσπόζει φέτος το ΄΄τσαγκαράδικο των ξωτικών’’ ενώ στον πεζόδρομο του ΟΣΕ ήδη διαμορφώθηκαν τα σπιτάκια του Αη-Βασίλη.

Η φωταγώγηση του δέντρου θα γίνει την Κυριακή ( 6μμ) στην ιστορική πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσει συναυλία με τον δημοφιλή Φοίβο Δεληβοριά και τους συνεργάτες του.

Από τις επόμενες μέρες μέχρι και τα Θεοφάνεια και στις δυο μεγάλες πόλεις του νομού Αργολίδας ( αλλά και στην Ερμιονίδα) θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους πολλούς επισκέπτες που περιμένει η περιοχή το επόμενο διάστημα .