Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

0
48
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης, ο «μάεστρος του ιταλικού κινηματογράφου» όπως τον αποκαλούσαν, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ύστερα από μακρά περίοδο ασθένειας, όπως μετέδωσε η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Ο Μπερτολούτσι θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους Ιταλούς σκηνοθέτες της δεκαετίας του ’70, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας του απέσπασε σημαντικές διακρίσεις.

Γεννήθηκε στην Πάρμα της τότε φασιστικής Ιταλίας στις 16 Μαρτίου του 1940. Ο πατέρας του ήταν ο ποιητής Τζοζέπε Μπερτολούτσι.

Πριν αποφασίσει να ακολουθήσει κινηματογραφική πορεία, υπήρξε βοηθός σκηνοθέτης του Πιερ Πάολο Παζολίνι, ενώ είχε διακριθεί και με αρκετά βραβεία λογοτεχνίας.

Είχε σκηνοθετήσει ταινίες-αριστουργήματα, όπως ο «Κομφορμίστας», το «Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι» και «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας», που του χάρισε και το βραβείο Όσκαρ το 1988.

Το 2007 στο Φεστιβάλ Βενετίας του είχε απονεμηθεί ο Χρυσός Λέοντας για το έργο του ενώ το 2011 στην έναρξη του Φεστιβάλ των Καννών του είχε απονεμηθεί ο τιμητικός Χρυσός Φοίνικας.

Υπήρξε άθεος και μαρξιστής, ενώ για μια περίοδο είχε ενταχθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας.

Εργογραφία

1964: Πριν την επανάσταση
1970: Η στρατηγική της αράχνης
1970: Ο κονφορμίστας
1972: Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι
1976: 1900
1987: Ο τελευταίος αυτοκράτορας
1993: Ο μικρός Βούδας
2003: Οι ονειροπόλοι
2012: Εγώ και εσύ

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση του θανάτου του κάνει τον γύρο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης:

 

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn