Κακά μαντάτα και για την βρώσιμη ελιά…!

0
51
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Με συρρικνωμένη παραγωγή, δυσμενείς καιρικές συνθήκες για την καλλιέργεια, αλλά και μεγάλη δακοπροσβολή, που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως ή επαρκώς από τις επεμβάσεις δακοκτονίας, συνεχίζεται η συγκομιδή του ελαιοκάρπου στις διάφορες περιοχές της χώρας για την ποικιλία Καλαμών, ενώ ποικιλίες όπως οι πράσινες Χαλκιδικής καθώς και οι πράσινες Αμφίσσης (Κονσερβολιές) έχουν ήδη συγκομιστεί σε Χαλκιδική, Στυλίδα και Άμφισσα. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραγωγοί και το μάζεμα της μαύρης Κονσερβολιάς στην Άμφισσα, όπου οι συγκομιδές της πράσινης Κονσερβολιάς άφησαν πικρή γεύση στους παραγωγούς λόγω των μειωμένων ποσοτήτων.

Το ποσοστό της μείωσης για την παραγωγή της Μεσσηνίας εκτιμάται σε μεγαλύτερο από 50%, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας και ο δάκος αποτέλεσαν διπλό χτύπημα για την ποικιλία ΠΟΠ της περιοχής. Στο 20%-25% μίας καλής χρονιάς υπολογίζεται ο όγκος της παραγωγής στη Στυλίδα, όπου ειδικά για την Κονσερβολιά η παραγωγή υπολογίστηκε μικρότερη και από το 15%. Μειωμένη κατά 80% εκτιμάται και η παραγωγή της Χαλκιδικής, καθώς ο περσινός παγετός, σε συνδυασμό με την υψηλή περσινή καρποφορία, άφησε «σοκαρισμένα» τα δέντρα. Αντίστοιχα, κατά 60%-70% υπολογίζεται η μείωση και στην Άμφισσα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Πως διαμορφώνονται οι τιμές

Στην τιμή του 1,40 ευρώ/κιλό για τα 201-220 τεμάχια, στο 1,50 ευρώ/κιλό τα 181-200 τεμάχια και στο 1,60 ευρώ/κιλό τα 171-180 τεμάχια μαύρες ελιές ΠΟΠ Καλαμών στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γεν. διευθυντή της Ένωσης Μεσσηνίας, Γιάννη Πάζιο. «Οι τιμές είναι σταθερές, όμως είναι χαμηλά τα τονάζ, καθώς οι Καλαμών είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα από τον κυκλώνα, οπότε το επόμενο διάστημα ίσως έχουμε αύξηση τιμής», εξήγησε ο ίδιος.

Σε αντίστοιχα επίπεδα μεταξύ 1,40-1,60 ευρώ/κιλό αγοράζονται τα 200 τεμάχια μαύρης Καλαμών και στη Στυλίδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας, Γιώργο Πλιάτσικα, με την εκτίμηση ότι θα έχει ανοδική πορεία λόγω περιορισμένων ποσοτήτων. Σε ικανοποιητικά επίπεδα, κατά 30% πιο πάνω από πέρυσι, κινήθηκαν και οι τιμές για τις Κονσερβολιές της περιοχής, καθώς μεταξύ 75-80 λεπτών αγοράστηκαν τα 200 τεμάχια, χωρίς βέβαια να υπάρχει ουσιαστικό αντιστάθμισμα για τον παραγωγό, λόγω των μειωμένων ποσοτήτων.

Μαύρη ελιά Αμφίσσης

Η τιμή ξεκινά από τα 1,80 ευρώ/κιλό μέχρι τα 110 τεμάχια για τις μαύρες ελιές Αμφίσσης, όπως δήλωσε η γεωπόνος του Ελαιουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας, Πέγκυ Καραγιώργου. Πρόκειται για μια τιμή που είναι υψηλότερη κατά 20 λεπτά από την περσινή ενόψει των συγκομιζόμενων ποσοτήτων που αναμένει ο συνεταιρισμός.

Ελιάς Χαλκιδικής

Μεταξύ 1,40-1,45 ευρώ/κιλό στα 110 τεμάχια κινήθηκε η πρώτη κατηγορία της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, ενώ αναλόγως τεμαχισμού στα 1,30 και 1,20 ευρώ κυμάνθηκαν οι υπόλοιπες κατηγορίες. «Θεωρώ ότι η τιμή για την ελιά ήταν κατά μέσο όρο στο 1,15-1,20 φέτος στον παραγωγό, ανεβασμένη κατά 40-50 λεπτά από πέρυσι, χωρίς ωστόσο να καλύπτει τις απώλειες για τον παραγωγό εξαιτίας των μειωμένων ποσοτήτων», επεσήμανε ο Ευάγγελος Ευαγγελινός, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn